gazetda

Acılı ailelerin adalet isyanı

Güncel

Pınarbaşı’ndaki kazada Rifat Gezici’nin ölümüne neden olmakla suçlanan İbrahim Tımbıl’ın hâkim karşısına çıktığı sırada, Gezici’nin ailesi dava salonuna alınmadı. Trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin aileleri ise tutuksuz yargılamaya tepki gösterdi

Pınarbaşı köyünde Mayıs ayında Rifat Gezici’nin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasına ilişkin davada dün ilk duruşma görüldü. Kazayla bağlantılı olarak yargılanan 66 yaşındaki İbrahim Tımbıl dün Girne’de mahkemeye çıktı. Dava, Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edilmek üzere 25 Aralık tarihine ertelendi. Mahkeme avlusunda ise gergin anlar yaşandı.

Duruşma sırasında Gezici’nin ailesi mahkeme salonuna alınmadı. Duruşma önünde bekleyen Gezici’nin annesi mahkeme salonu önünde feryat ederken, babası da gözyaşlarına boğuldu.

Trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin aileleri de, duruşma öncesinde mahkeme binası önünde basın açıklaması yaptı.

Duygusal anların yaşandığı eylem sırasında aileler, “adalet istiyoruz” çağrısında bulundu.

Aileler, yıllardır süren davalar, kefaletle serbest kalan zanlılar ve geciken yargı süreçleri nedeniyle kamu vicdanının ağır şekilde yaralandığını vurguladı.

ANNELER KONUŞTU: “EVLATLARIMIZ TOPRAKTA, ZANLILAR DIŞARIDA”

Evlatlarını alkollü, süratli ve sorumsuz sürücüler nedeniyle kaybeden anneler, zanlıların kefaletle serbest dolaşmasının kendilerinde derin bir travma yarattığını anlattı. Anneler, yıllardır süren yargılamalar boyunca mahkemelerin sürekli ertelendiğini, zanlıların eğitim, sağlık ve sosyal hayatlarının gerekçe gösterilerek tutuklanmadığını söyledi.

“Bizim çocuklarımızın da geleceği vardı” diyen aileler, tutuklu yargılama talebini yineledi.

“GECİKEN ADALET, ADALET DEĞİLDİR”

Açıklamada, ölümlü trafik kazalarında verilen cezaların caydırıcı olmadığı, davaların yıllarca sürdüğü ve sonuçta verilen hapis cezalarının kamu vicdanını tatmin etmediği belirtildi. Aileler, savcılık ve yargı sistemine seslenerek, kefaletle yargılamanın kaldırılması ve tutuklu yargılamanın esas alınması çağrısında bulundu.

Açıklamada, ölümlü trafik kazalarında zanlıların tutuksuz yargılanmasına ve dava süreçlerinin uzun sürmesine tepki gösterildi. Aileler, zanlıların kefaletle serbest bırakılarak yargılanmasına karşı olduklarını vurgulayarak, adaletin daha hızlı ve etkin şekilde işlemesini talep etti.

Aileler, gecikmiş adaletin adalet olmayacağını vurgulayarak, trafik kazalarına ilişkin davalarda sanıkların tutuksuz yargılanmasına tepki gösterdi.

Yetkililere çağrıda bulunan aileler, gerekli adımların bir an önce atılmasını talep etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.