gazetda

“Amaç, konferansın önünü açmak”

Güncel

Rum Hükümet Sözcüsü Letimbiotis, Guterres’in 16 yıl aradan sonra Kıbrıs’a yapacağı ilk ziyareti "çok önemli" olarak nitelendirerek; amacın gayriresmi bir konferansın önünü açmak olduğunu belirtti

Rum Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, Kıbrıs’a yapmayı planladığı ziyareti “çok önemli” olarak nitelendirdi.

Letimbiotis, Rum Devlet Radyo ve Televizyonu RİK’e dün yaptığı değerlendirmede, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs ziyaretini “çok önemli” olarak nitelendirdi ve 16 yılın ardından BM Genel Sekreterinin Kıbrıs’a ilk ziyaretinin olacağına dikkati çekti.

Letimbiotis, Guterres’in ziyaretine atıfta bulunarak, Genel Sekreterin amacının; Kıbrıs sorununa ilişkin gayriresmi konferansın gerçekleştirilmesinin mümkün kılınmasını sağlamak olduğunu kaydetti.

Letimbiotis, Guterres’in ziyaretinin ayrıca, mevcut statükoya ve durgunluğa yatırım yapanlara yönelik net bir mesajı da teşkil ettiğini belirtti.

Letimbiotis, “Türkiye’nin yapıcı bir tavır sergilemesi ve iki devlete dayalı çözüm talebinden vazgeçmesi durumunda, çok taraflı bir konferansın yaz ayı sonundan önce yapılmasının mümkün olduğunu” savundu.

Çok taraflı konferansın amacının da, Kıbrıs sorununa ilişkin müzakerelerin kaldığı yerden yeniden başlaması olduğunu savunan Letimbiotis, Kıbrıs sorununa ilişkin yeni fikirleri de yorumladı.

Letimbiotis, müzakerelerin; BM Güvenlik Konseyi kararları, AB hukuku, ilke ve değerleri temelinde yapılması gerektiğini dile getirdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.