gazetda

Kanber, acı gerçeği açıkladı: 50 bin kişi işsiz!

Güncel

Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, pandemiden önce var olan 19 bin işletmenin şuan 13 bine kadar gerilediğine dikkat çekti ve hükümetin esnafı boğduğunu, esnafın önünü hiçbir şekilde açmadığını belirtti

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber, esnafın durumuna dair açıklamalarda bulundu.

“Esnaf dibe vurdu hala daha dibin dibini arıyor” diyen Kanber, KKTC’nin pandemiyi diğer ülkeler gibi yaşamadığını çok daha fazla etkilendiğini dile getirdi. Pandemiden önce var olan 19 bin işletmenin şuan 13 bine kadar gerilediğini dile getiren Kanber, bu durumların bir analizinin yapılması gerektiğini ama 15 aydır herhangi bir adım atılmadığını belirtti. “Bu insanlar kendi kendine mi ayağa kalkacak” diye soran Kanber, tüm dünyada aşının umut kapısı olduğunu fakat ülkemizde aşının dahi esnafa bir kar yaratmadığını aktardı.

“Aç demekle açılamıyor esnaf” diyen Kanber, elektriğe zam düşünüp, yerel gelirleri arttırmaya çalışan hükümetin esnafı boğduğunu, esnafın önünü hiçbir şekilde açmadığını belirtti. “İşimiz ; “inşallah, maşallah” a kaldı diyen Esnaf ve Zaatkarlar Odası Başkanı, kalkınma hareketinin hukuksal ve eylemsel boyutta devam ettiğini söyledi.

Pandemi dönemi boyunca esnafın yaşadığı problemleri dile getiren Kanber, bu süreçteki istatistik bilgileri de paylaştı.

Devletin kayıtlarına göre, 5 bin işletmenin faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldığını belirten Kanber “10 binin üzerinde yurttaş işsiz var. Yerel işgücünü kastettiğimizde sadece yurttaşları değil ülkedeki her çalışanı kastediyoruz” diyerek, toplam rakamın 50 bin olduğunu belirtti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.