gazetda

Mahkemede pes dedirten şikayet

Güncel

Lefkoşa’da cinsel ilişki ücreti yüzünden çıkan tartışmada 20 yaşındaki genci 9,5 metre yükseklikten atarak ağır yaralanmasına neden olan Afrika uyruklu zanlı, hücre şartlarının kötü olduğunu, cumartesi gününden beridir dişlerini fırçalayamadığını söyledi

Lefkoşa’da meydana gelen “Adam öldürmeye teşebbüs suçlaması” ile ilgili olarak tutuklanan Nijeryalı zanlılar 26 yaşındaki Favour Omosigho Nosa Ojo ve 23 yaşındaki Abdul Malik Omotolani Abdul-Quadri bugün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Ali Yeşildal olayla ilgili bulguları aktardı.

Polis, 5 Eylül 2026 tarihinde saat 23:30 raddelerinde Lefkoşa’da tek odalı dairede sakin zanlı Favour Omosigho Nosa-Ojo’nun ikametgahı içerisinde misafir olarak bulunan 20 yaşındaki Zeka Çocuk ile aralarında cinsel ilişki karşılığı verilecek para miktarıyla ilgili yaşanan anlaşmazlık yüzünden tartıştıkları sırada yine aynı binanda yan dairede sakin zanlı Abdul Malik Omotolani Abdul-Quadri ile birlikte öldürmek kasti ile Zeka Çocuk’un yaklaşık 9,50 metre yükseklikten zemin üzerine düşmesine sebep olarak adam öldürmeye teşebbüs ettiklerini mahkemeye aktardı.

Polis, müşteki Zekâ Çocuk’un Lefkoşa Devlet Hastanesi Acil Servisinde yapılan ilk yardım tedavisine müteakip yoğun bakım servisinde müşahede altına alındığını, olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine olay yerine gidildiğini ve zanlıların yapılan incelemeler sonucunda tespit edilerek tutuklandığını belirtti.

Polis, zanlıların mahkemeye çıkarılarak, bu süre içerisinde 9 tanık ifadesi temin edildiğini kaydetti. Polis, bu süre içerisinde Çocuk’un 7 Eylül’de yoğun bakımdan çıktığını, beyin cerrahisi servisine alındığını açıkladı.

Polis, meseleyi aydınlatarak kamera görüntüleri temin edildiğini de söyledi.

Polis, zanlıların mesele ile ilgili olarak gönüllü ifade verdiklerini, bu ifadelerin teyit ve tekzip edileceğini ayrıca olay yerinden temin edilen kamera görüntülerinin incelemesinin sürdüğünü belirterek, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için, zanlıların 8 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkemede söz alan zanlılardan Abdul Malik Omotolani Abdul-Quadri, hücre şartlarının kötü olduğunu, cumartesi gününden beridir dişlerini fırçalayamadığını söyledi.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlıların soruşturma maksatlı 8 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.