gazetda

Tatar babasının elini öpmeye gitti

Güncel

KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, oyların yüzde 51,69'nu alarak kazandığı seçimlerin hemen ardından babası Rüstem Tatar'ın elini öpmeye gitti.

Duygu dolu anlarda, tüm aile bir araya geldi. KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, seçim zaferinin ardından bu sabah Girne'de yaşayan babası Rüstem Tatar'ın evine gitti.

Aile bireylerinin toplandığı evde Tatar, babası Rüstem Tatar'ın destekleriyle bu mevkilere geldiğini ifade etti. Babası Rüstem Tatarın, ülkenin ilk Maliye Bakanı olduğunu ifade eden KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, aile olarak ülkenin geleceği ile ilgili çalıştıklarını dile getirdi.

"Ne öğrendiysem babamdan öğrendim. Milli davaya olan bağlılığımız. Siyasetteki başarımız, baba okulunda eğitilmenin sonucudur. İlk iş olarak bu sabah babamın elini öpmek istedim" diyen Tatar, Kıbrıs'ta onurlu bir çözüm istediklerini ifade etti.

"Biz Kıbrıs Türk halkının var olması için doğru yolu seçiyoruz" diyen Tatar, "Doğru yol, Türkiye ile iyi ilişkiler ve dünyaya karşı hakkımızı talep etmektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, şöyle devam etti:

"Annemi küçük yaşta kaybettim. Nur içerisinde yatsın. Babamın ikinci eşi İsmet Hanım bir şehit eşidir. Kıbrıs'ta her ailede bir acı vardır. Bu gerçekler ışığında bundan sonraki süreci kurgulayacağız."

Türkiye'nin Kıbrıs'tan koparılmaya çalışıldığını kaydeden Tatar, "Bunu asla kabul etmeyeceğiz. Kendi egemenliğimize çok önem vermekteyim. Babam da bana bunu çok söylemiştir. Kıbrıs Türk halkının var olabilmesi için davaya sahip çıkacağız. Bu milli mücadeleyi asla tehlikeye atamayız. Kıbrıs, Doğu Akdeniz'de önemli bir adımdır. Türkiye her zaman yanımızda oldu. Şehitler verdi. Her türlü sıkıntılarımızda yanımızda oldu" dedi.

"Ben bir dava adamıyım" diyen Tatar, "Kıbrıs'ta gerçekleri bilerek hareket eden biriyim. Kıbrıs Türk halkının hak ve menfaatlerini asla çiğnetmem" dedi. Rumların Ada'da bir çözüm istemediğine işaret eden Tatar, "Artık yeter, yepyeni bir gelecek için onurlu bir çözüm istiyoruz" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.