banner26

Aşı karşıtı adam, yaptığı paylaşımın ardından can verdi

Dünya 08.10.2021, 17:53
54
Aşı karşıtı adam, yaptığı paylaşımın ardından can verdi
banner32

Aşı karşıtı olan ABD'li bir adam, yaptığı Facebook yayınından sonra Kovid-19 yüzünden hayatını kaybetti

Koronavirüs salgınında vaka sayıları ve ölümler tüm ülkelerde devam eden aşılama kampanyaları sayesinde düşüşe geçmiş olsa da aşı karşıtlığı dünya geneline etkisini artırmaya devam ediyor.

ABD'nin Colorado eyaletinde yaşayan Mike Jonesbatch, geçen ay Kovid-19'a yakalanmış ve hastaneye kaldırılmıştı. Jonesbatch, o günden beri sosyal medyada birçok video paylaşarak insanları Koronavirüs aşılarını yaptırmaları için teşvik etmeye çalışıyordu.

Aşı karşıtı olan ve Kovid-19 aşını yaptırmayı reddeden Jonesbatch hastanede durumu iyice kötüleştikten sonra Facebook üzerinden yaptığı canlı yayında son kez herkese mutlaka aşı olmaları gerektiğini söyledikten sonra son nefesini verdi ve hayatını kaybetti.

Hastanede yattığı sürece yaşadıklarını gün gün paylaşan adam durumu ağırlaştıkça tek başına neredeyse üç saniye bile nefes alamadığını ve sürekli olarak makineye bağlı olarak yaşamaya başladığını dünyaya duyurdu.

'Hiçbir şey yiyemiyorum, içemiyorum, uyuyamıyorum, her şeyin sona ermesine ramak kaldı.' diyen Jonesbatch 'İşte Kovid size bunu yapıyor. İnsanları böyle öldürüyor.' ifadesini kullandı.

Bu videodan iki gün sonra durumu iyice ağırlaşan adamın 'Ölüyorum' diyerek paylaştığı son videoda bir hemşirenin kendisine 'Sizi solunum cihazına bağlamak zorundayım, akciğerleriniz artık çalışmıyor' dediği duyuluyor.

banner36
Yorumlar (0)
banner6