banner26

Aşısız Devlet Başkanı, pizzacıya alınmadı

Dünya 21.09.2021, 16:46
28
Aşısız Devlet Başkanı, pizzacıya alınmadı
banner32

Brezilya'nın aşı karşıtı lideri Jair Bolsonaro, corona virüse karşı aşılanmadığı için New York'ta pizzacıya alınmadı. Bunun üzerine Bolsonaro, pizzasını sokakta yemek zorunda kaldı

Brezilya lideri Jair Bolsonaro, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak için ABD'nin New York kentinde bulunuyor. Aşı yaptırmayan ve corona virüs ile mücadele politikası tepki çeken Bolsonaro, şehirde gezerken aşı kısıtlamalarına takıldı.
Bolsonaro, New York'ta kapalı alanlarda yemek yiyebilmek için gereken en az bir doz aşı şartına uymadığı için ABD’deki ilk yemeğini sokak ortasında yemek zorunda kaldı.

TURİZM BAKANI SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

Brezilya Turizm Bakanı Gil Machado, Bolsonaro ile heyetindeki diğer bakanların New York’ta sokakta pizza yiyip kola içerken çekilen bir fotoğrafını Instagram’da paylaştı.

ANTİKORLU OLDUĞUNU SAVUNUYOR
Bolsonaro, geçen yıl corona virüse yakalandığı için antikoru olduğunu iddia ederek aşı vurulma niyetinde olmadığını defalarca söylemişti. Fakat bilim insanları antikorların corona virüsü önlemede uzun vadeli bir rolü olduğu iddialarını reddediyor.

AŞI OLAN SON BREZİLYALI OLACAK

Bolsonaro geçen yıl aralıkta televizyonda verdiği bir röportajda "Aşı olmayacağım. Hayatımın tehlikede olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bu benim sorunum, nokta" demişti. Jair Bolsonaro yine geçen yıl aşı olan son Brezilyalı olacağını ve kimseyi aşı yaptırmaya zorlamayacağını da söylemişti.

EN YÜKSEK İKİNCİ ÖLÜ SAYISI
Brezilya'da 585 binden fazla kişi pandemi yüzünden hayatını kaybetti. Bu, dünyadaki en yüksek ikinci ölü sayısı.

Yorumlar (0)
banner6