banner26

Aşıya, maskeye karşıydılar... Kovid-19'dan ölüp geride hamile eşlerini bıraktılar!

Dünya 31.08.2021, 19:06
116
Aşıya, maskeye karşıydılar... Kovid-19'dan ölüp geride hamile eşlerini bıraktılar!
banner32


ABD'de Kovid-19 önlemleri karşıtı en büyük mitinglerin organizatörü 30 yaşındaki Caleb Wallace Kovid-19'dan öldü. Bir başka aşı karşıtı şarkıcı Marcus Birks de virüsü kaparak hayata veda etti. Marcus Birks, haftada 5 gün egzersiz yaptığını ve virüse yakalanmayacağını iddia ediyordu

ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri ve aşı karşıtı "özgürlük" mitinginin organizatörlüğünü yapan Caleb Wallace, Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

ABD basınındaki haberlerde, ülkenin Texas eyaletinde düzenlenen salgın önlemleri karşıtı mitingleri organize eden 30 yaşındaki Wallace'ın 26 Temmuz'da Kovid-19 belirtileri gösterdiği kaydedildi.

Başta test yaptırmayı reddeden Wallace'ın daha sonra kaldırıldığı hastanede yaklaşık bir aydır Kovid-19 tedavisi gördüğü belirtildi.

Haftalardır solunum cihazına bağlı olarak yaşayan Wallace'ın bilincinin 8 Ağustos'tan itibaren kapalı olduğu ifade edildi. 3 çocuğu bulunan ve eşi 4'üncü çocuklarına hamile olan Wallace'ın cumartesi günü hayatını kaybettiği açıklandı.

Wallace, aşı ve maske gibi Kovid-19 salgınıyla mücadele için alınan önlemlere karşı "özgürlük" protestolarını düzenleyen "San Angelo Özgürlük Muhafızları" grubunun kurucularındandı.

Bu arada Wallace, aşı zorunluluğunun anayasal haklara karşı olduğunu savunuyordu.

İngiliz şarkıcı Marcus Birks ise, eşi Lis Birks ile birlikte Cappella grubunda müzisyendi. Bad Lads Army adlı bir TV programının ilk serisinde yer alan ikili birlikte kurdukları The Cameleonz grubuyla büyük beğeni toplamış, hatta ünlü şarkıcı Robbie Williams'tan destek almıştı.

Eşi çocuklarına hamile olan Marcus Birks, koronavirüs ve aşılar konusunda şüpheci davranıyor ve 'Ben haftada 5 gün egzersiz yapıyorum' diyerek Kovid-19'a yakalanmayacağını iddia ediyordu.

Grip benzeri semptomlar ve kan pıhtısı teşhisiyle hastaneye kaldırılan Birks'in durumu Kovid-19 pozitif olduğunun anlaşılmasından sonra hızla kötüye gitti.

Eşinin ölümünün ardından çok üzgün olduğunu ve 'kalbinin paramparça olduğunu' açıklayan Lis Briks, hemen aşı olacağını açıkladı.

Marcus Birks de hastanede geçirdiği acı dolu günlerin sonuna yaklaşırken 'Sağlıklı bir insan olduğunuz zaman bu hastalığa hiç yakalanmayacak gibi hissediyor ve aşı gibi konularda şüpheye kapılıyorsunuz. ancak nefes alamadım şu anlarda yaptığım hatayı anlamdım. Keşke aşı olmayı ertelemeseydim. Tüm aileme ve sevdiklerime artık mutlaka aşı olmalarını tavsiye edeceğim.' sözlerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)
banner6