banner26

Sedat Peker’den açıklama geldi

Dünya 14.06.2021, 00:39
209
Sedat Peker’den açıklama geldi
banner32

Sedat Peker’in yakalandığı iddia edildi ancak Peker, BAE yetkilileriyle görüşme yaptığını ve ailesinin yanına geldiğini söyledi

Sedat Peker‘in uzun süre sosyal medya hesaplarından paylaşım yapmaması ‘yakalandı mı’ sorusunu gündeme getirdi. 


Sedat Peker’in Dubai’de BAE güçleri tarafından gözaltına alındığı iddia edildi. Peker’e yakınlığıyla bilinen Emre Olur ise “Gözaltı değil, davet üzerine gitti. BAE yetkilileriyle görüşme halinde” dedi.


Öte yandan sosyal medyadaki bazı iddialara göre de Peker’in, Milli İstihbarat Teşkilatı(MİT) destekli SAT askeri operasyonu ile Birleşik Arap Emirlikleri’nde kaldığı evde yakalandığı dile getirildi. Operasyonun da Katar üzerinden İHA desteğiyle gerçekleştirildiği ileri sürüldü. 


Öte yandan Türkiyeli Gazeteci Alişer Delek, Sedat Peker’in basın danışmanı Emre Oluk ile görüştüğünü ve Peker’in hayatından endişe ettiklerini söylediğini açıkladı.


Delek, Twitter hesabından kısa süre önce yaptığı paylaşımında, Oluk ile görüştüğünü ve Peker’in gözaltına alınması ya da öldürülmesi dahil her şeyden endişe ettiklerini söylediğini duyurdu.


Oluk Delek’e, Peker’in Dubai’de kaldığı konuta Türkiye saati ile 12:00’da BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) polislerinin geldiğini ve kendisini bir yere davet ettiklerini, yanına da telefon dahil elektronik bir eşya almaması için istediklerini, Peker’in de davetiye kabul ederek gittiğini anlattı.


SEDAT PEKER’DEN AÇIKLAMA


Öte yandan Sedat Peker bu sabahın ilk saatlerinde 00.30 sıralarında açıklama yaptı.
Peker’in açıklaması şöyle:

 "Kıymetli dostlarım, öğle saatlerinden itibaren kaldığım mekandan yetkililerle beraber ayrıldım. Şu an kaldığım mekana, ailemin yanına geri geldim. Hakkımdaki iddiaların yoğunluğu nedeniyle karşılıklı sohbette bulunduk. Şahsım hakkında herhangi bir Interpol kararı olmadığı için, tüm herkes gibi ülkelerinde misafir olarak bulunduğumu söylediler. Hakkımda birçok suikast ihbarı olduğunu bana ilettiler, hepimizin bildiği gibi.

Ülkeden ayrılmamda veya ülkede kalmamda herhangi bir sorunun olmadığını da bana ilettiler. Aydınlık Gazetesi’nde yazan SAT timlerinin ve MİT timlerinin yaptığı operasyonla yakalandığım asla doğru değildir. Zaten ben uluslararası hukuka göre aranan bir kişi değilim. Bu sebeple yüce devletimizin bana resmi bir operasyon düzenleyebilmesi de mümkün değildir. Her normal insana davrandıkları gibi bana da kibar bir şekilde davrandılar.

Süslü sülü, benim ahiretliğim, derin mehmet, pelikancılar, ve diğer zevatın tamamı; bizde söz namus. Eğer ölmez sağ kalırsak, bu hikayeyi tamamlamaktan geri durmayacağız. Tabi ki bu süre zarfında gereği eğer yapılmazsa, yapmayanlarla ilgili söyleyecek sözlerimiz de elbet olacaktır. Beni sevdiği için dua edenlere, beni sevmediğinden dolayı sadece çocuklarıma ve aileme iyi dilek dileyenlere tüm kalbimle teşekkür ederim."

Yorumlar (0)
banner6