banner26

Bitcoin'e kurumsal yatırımın artmasını bekliyor

JP Morgan, Bitcoin’de azalan oynaklıkla beraber kurumsal yatırımcıların kripto paraya olan ilgisinin artabileceğini söyledi

Ekonomi 02.04.2021, 12:44
91
Bitcoin'e kurumsal yatırımın artmasını bekliyor
banner32

JP Morgan, yayımladığı bir araştırma raporunda, Bitcoin'de azalan oynaklıkla beraber kurumsal yatırımcıların kripto paraya olan ilgisinin artabileceğine belirtti

Yayımladığı bir araştırma raporunda, “Bitcoin’in oynaklığının normalleştiğine dair işaretler cesaretlendirici” diyen JP Morgan, Bitcoin’deki normalleşmenin kurumsal yatırımcıların ilgisini çekebileceğini belirtti.

Bitcoin için üç aylık gerçekleşen oynaklığın yüzde 90’nın üzerinden yüzde 86’ya gerilediğini ifade eden kurum, 6 aylık oynaklığın ise yüzde 73 civarında sabit bir seyir izlediğini belirtti. Stratejistler, azalan oynaklıkla büyük sayıda kurumsal yatırımcının kripto para ortamına ısınabileceğini dile getirdi.

P Morgan stratejistlerine göre, Bitcoin’deki oynaklık risk yönetimi perspektifinden bakıldığında yüksek risk sermayesi ihtiyacını da beraberinde getiriyordu.

Şu an ABD’deki büyük bankaların hiçbiri Bitcoin’e direk erişim hizmeti sağlamazken, Goldman Sachs ikinci çeyrekte özel varlık yönetim biriminde Bitcoin ve diğer dijital varlıkların müşterilerin erişimine açılacağını duyurmuştu.

JP Morgan stratejistleri, değerli metale dayalı Borsa yatırım fonlarından son iki çeyrekte 20 milyar dolarlık çıkış olduğuna değinirken, Bitcoin’e dayalı borsa yatırım fonlarına ise 7 milyar dolarlık giriş yaşandığına dikkat çekti.

Yorumlar (0)
banner6