banner26

Arıklı Varsa Ben Yokum!

Genel 17.12.2021, 15:04 17.12.2021, 15:27
492
Arıklı Varsa Ben Yokum!
banner32

Yeniden Doğuş Partisi’nde istifaların ardı arkası kesilmiyor. YDP Genel Başkan Yardımcısı, KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı Turan Büyükyılmaz, parti ile bağlarını kopardığını açıkladı.

Arıklı'ya yakınlığı ile bilinen ve YDP'nin ağır toplarından olan Büyükyılmaz'ın istifasıyla YDP'de kan kaybı hızlandı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Büyükyılmaz, YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’yı hedef aldı ve Arıklı olduğu sürede partiden uzak kalacağını vurguladı.

Büyükyılmaz’ın paylaşımı şöyle:

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta da  Yeniden Doğuş Partisi’nde ‘liste krizi’ baş göstermişti. 

23 Ocak 2022’de yapılacak Milletvekilliği Erken Genel Seçimleri için 50 kişilik milletvekili adaylarının ve sıralarının belirlendiği seçime, YDP Genel Sekreteri Enver Öztürk’ün müdahale ettiği iddia edilmişti.

 İddialara göre Enver Öztürk, listelerde oynama yapıp YDP üyelerine kendi yandaşlarından oluşan adayların seçilmesine yönelik liste vermişti.

 Söz konusu listede YDP Genel Başkan Yardımcısı Suphi Asiltürk, YDP Güzelyurt İlçe Başkanı Hakan Bozkurt, İskele ilçe Başkanı Aykut Günel, Gençlik Kolları Başkanı Erşah Sabit Yılmaz gibi isimleri ekarte etmek isteyen YDP Genel Sekreteri Enver Öztürk’ün bu girişimi, üyelerin büyük tepkisini çekmişti.

Partililer, Enver Öztürk ve YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’nın üyelere yönelik bu müdahalesine karşı çıktı, sert tartışmalar yaşanmıştı. Yaşanan kaosa isyan eden partinin üst düzey yetkilileri peş peşe istifalarını açıklamıştı 

YDP Genel Başkan Yardımcısı Ali Akın Önder ile YDP kurucularından Parti Meclisi üyesi Orhan Durgun, birçok YDP üyesi ile birlikte partiden istifa etme kararı almıştı.

YDP Çatalköy eski Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ömer Faris de, YDP milletvekili kurultayının hemen ardından partiden istifa ettiğini açıklamıştı. Faris ile beraberindeki ekibi partiden istifa etmişti.

banner36
Yorumlar (0)
banner6