banner26

19 aylık bebeğe kötü muamelede bulunan anne-baba 2 gün tutuklu kalacak

Güncel 09.07.2020, 14:13 09.07.2020, 14:23
109
19 aylık bebeğe kötü muamelede bulunan anne-baba 2 gün tutuklu kalacak
banner32

 Güney Kıbrıs’ta 19 aylık bebeğe kötü muamelede bulunan çiftin tutuklanmasıyla başlayan olaylarla ilgili ayrıntılar, Rum basınında bugün geniş yer aldı.

Haravgi gazetesi ve diğer gazeteler, 19 aylık bebeğin kötü muamele gördüğüne dair ihbarların Rum polisi ve Sosyal Hizmetler Dairesi gibi ilgili birimlere gittiğini ancak müdahalede bulunmadıklarına dikkati çektiler.

Gazete, Aile İçi Şiddettin Önlenmesi Derneği (SPAVO) yetkilisinin açıklamalarına dayanarak, Haziran ayı başında derneğe, bahse konu ailedeki duruma ve muhtemelen çocuğun kötü muameleye maruz kaldığı yönünde iki şikayetin yapıldığını yazdı.

SVOPA’nın, gelen ihbarlar üzerine, bir ay önce gerek polise gerekse Sosyal Hizmetler Dairesi’ne yazılı bilgilendirmede bulunduğunu yazan gazete, polis ve Sosyal Hizmetler Dairesi’nin, olayın meydana çıktığı geçen güne kadar konuyla alakalı en ufak bir şey bile yapmadığını belirtti.

Haberi “Çocuğa Kötü Muameleyi Hepsi Biliyordu” başlığıyla aktaran gazete, 19 aylık bebeğin, adli tabipler ve doktorlar tarafından Makarios Hastanesi’nde  muayene edildiğini,  insan elinin neden olduğu yüzünde darp izine, vücudunun çeşitli yerlerinde sıyrıklara ve berelere rastlanıldığını, baş kısmında ise deri lezyonu tespit edildiğini belirtti.

ANNE-BABA MAHKEMEDE

Gazete, aynı haberinin içerisinde, 19 aylık bebeklerine kötü muamelede bulunmaktan tutuklanan 24 yaşındaki anne ile 27 yaşındaki babanın dün Limasol Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldığını yazdı.

Habere göre mahkeme, çocuğuna sürekli saldırgan davranışlarda bulunduğuna dair tanıkların bulunması nedeniyle anne hakkında 2 gün tutukluluk emri verirken babayı serbest bıraktı.

DİĞER GAZETELER

Öte yandan Fileleftheros gazetesi “Biliyorlardı ve Reaksiyon Göstermediler” başlıklı haberinde, SVOPA’nın açıklamasına dayanarak, polis ve Sosyal Hizmetler Dairesi’nin 3 Haziran tarihinde konu hakkında bilgilendirildiğini yazdı.

Habere göre SVOPA Müdürü yaptığı açıklamada, ailenin komşularından ilk önce 24 yaşındaki kadının şiddet mağduru olduğuna dair bilginin geldiğini, daha sonra çocuğun ise şiddet gördüğüne dair bilgiler aldıklarını, bunun üzerine de ilgili birimleri haberdar ettiklerini söyledi.

Gazete, Rum polisinin ise çocuğun şiddet gördüğü konusunda değil, 24 yaşındaki annenin şiddet gördüğüne dair bilgilendirildiklerini söylediğini yazdı.

RUM ÇALIŞMA BAKANINDAN ARAŞTIRMA EMRİ

Politis gazetesi ise, Rum Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kaynaklarına dayanarak, olayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeta Emilianidu’nun önüne geldiğini ve Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından konunun ele alınması şekline ilişkin araştırmanın derhal başlatılması talimatını verdiğini yazdı.

Habere göre Emilianidu gazeteye yaptığı açıklamada, araştırmanın gelişim halinde olduğunu, bunun sonuçlanmasının bekleneceğini, varsa eğer sorumlulara da ilgili işlemlerin yapılacağını söyledi.

Yorumlar (0)
banner6