banner26

“26 Aralık önerisi varsa masayı koysunlar”

Güncel 20.10.2021, 15:00
20
“26 Aralık önerisi varsa masayı koysunlar”
banner32

TDP lideri Özyiğit, en uygun zaman ve sağlıklı zeminde seçime gidilmesi gerektiğini vurguladı, UBP’ye “Samimi olsunlar, 26 Aralık önerisi varsa masayı koysunlar, uzlaşalım seçime gidelim” çağrısı yaptı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar dün başlattığı görüşmeler çerçevesinde bugün ilk olarak Toplumcu Demokrasi Partisi’ni kabul etti.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit yaklaşık 45 dakika süren görüşme sonrasında basına yaptığı açıklamada, hükümetin geçen hafta istifasını sunduğunu anımsatarak, anayasa gereği yeniden hükümet kurulana kadar görevine devam ettiğini kaydetti.

TDP Genel Başkanı, Milletvekili Cemal Özyiğit, en uygun zaman ve sağlıklı zeminde seçime gidilmesi gerektiğini vurguladı, UBP’ye “Samimi olsunlar, 26 Aralık önerisi varsa masayı koysunlar, uzlaşalım seçime gidelim” çağrısı yaptı.

Özyiğit, partizanlık ve keyfi, usulsüz işlerin yapılmayacağı ortamda düzeneğin oluşması gerektiğini ifade etti.

Hükümet kurulmasına ilişkin şans olup olmadığını Cumhurbaşkanı Tatar’ın yapacağı görüşmelerin ardından netleştireceğini dile getiren Özyiğit, seçime gitmenin formülünü arayacaklarını söyledi.

Özyiğit, en uygun zamanda en sağlıklı zeminde seçime gidip, halkın takdirini yansıtılmasına yönelik beklentileri olduğunu belirtti.

“Herkesin üzerinde anlaşacağı tarihte uzlaşırız” diyen Özyiğit, Meclis’te dün yapılan toplantıda 26 Aralık’ı telaffuz eden UBP, bir tarihle gelmedi. Samimi olsunlar” dedi.

Yorumlar (0)
banner6