banner26

Anastasiadis’ten Kıbrıslı Türklere çağrı

Güncel 27.07.2022, 12:11
145
Anastasiadis’ten Kıbrıslı Türklere çağrı
banner32

Rum lider Anastasiadis, çözümün tam egemenliği, Türk askerinin çekilmesini ve garanti sisteminin tasfiyesini sağlaması gerektiğini vurguladı ve Kıbrıslı Türklere “mümkün olmayan taleplerden vazgeçmeleri” çağrısı yaptı

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıslı Türklere, “mümkün olmayan taleplerden vazgeçme” çağrısı yaptı.

Güney’de yayımlanan Fileleftheros’a göre görev süresi 2023’te bitecek olan Anastasiadis, Güney Kıbrıs’ta toplanan Dış Rumlara son kez hitap ettiği dün, adayların başkanlık seçimlerine dönük çalışmalarının merkezine Kıbrıs sorunu ve özellikle Crans Montana’yı almaları sebebiyle, bu konudaki bilinen izahını yineledi.

Konuşmasının bir bölümünde “Bizim için tek bir seçenek var. O da iki bölgeli, iki toplumlu, BM Güvenlik Konseyi kararlarında kaydedildiği şekliyle siyasi eşitliği olan, işleyebilir ve sürdürülebilir devleti gündeme getirecek federasyondur” diyen Anastasiadis, böyle bir çözümle toprak bütünlüğünü ve tam egemenliği, Türk askerinin çekilmesini ve garanti sisteminin tasfiyesini sağlaması gerektiğini ekledi.

Anastasiadis, Kıbrıslı Türklere “mümkün olmayan taleplerden vazgeçmeleri” çağrısı yaparak, “vatanı birleştirecek bir çözüm ihtimalinin sağlayacağı perspektifleri düşünmelerini” istedi.

Yorumlar (0)
banner6