banner26

Anastasiadis’ten Türkiye’ye mesaj

Güncel 05.03.2021, 17:33
104
Anastasiadis’ten Türkiye’ye mesaj
banner32

Rum lider Anastasiadis, internet üzerinden görüştüğü Merkel’den, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Türkiye’nin tahriklerden uzak durması ve Maraş’taki statükoyu etkileyecek herhangi bir faaliyetten kaçınması gerektiği” mesajını iletmesini istedi

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Almanya Şansölyesi Angela Merkel aracılığıyla Türkiye’ye mesaj gönderdiği bildirildi.

Güney’de yayımlanan Alithia gazetesi, Anastasiadis’in dün akşam Merkel ile telekonferans toplantısı gerçekleştirdiğini ve Merkel’den, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Türkiye’nin tahriklerden uzak durması ve Maraş’taki statükoyu etkileyecek herhangi bir faaliyetten kaçınması gerektiği” mesajını iletmesini istediğini yazdı.

Gazeteye göre Anastasiadis, Merkel’in Türkiye tarafından gelecek “tahriklerden” kaçınılabilmesi için Kıbrıs sorunu için gösterilen çabada rol oynamaya hazır olduğunu dile getirdiğini söyledi.

Anastasiadis, Merkel’in AB’nin sürece katılımına katkıda bulunmak ve beklenen çözümün “arzu edilen çözüm” olması doğrultusunda hukuki görüş verme gibi her türlü yardımı yapmak konusunda olumlu görüş belirttiğini kaydetti.

Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis, Merkel ile 25-26 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Avrupa Konseyi toplantısını da ele aldıklarını ve bu toplantıda görüşülecek konular arasında mülteci sorununun da bulunduğunu belirterek, Türkiye’den Güney Kıbrıs’a gittiği iddia edilen mültecilerin, Güney Kıbrıs’ın demografik yapısını değiştirdiğini söyledi.

banner36
Yorumlar (0)
banner6