banner26

Annesiz, babasız ortada kalan 25 engelli var

Güncel 03.12.2021, 15:56
19
Annesiz, babasız ortada kalan 25 engelli var
banner32

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu ve Kıbrıs Türk Görmezler Derneği Başkanı Derviş Yücetürk, yeni gelecek hükümetin duyarlı olması ve Engelsiz Yaşam Evi’ni hizmete açması temennisini dile getirdi. Derviş Yücetürk, “Çünkü bugün annesiz, babasız ortada kalan 25 tane engellimiz var” dedi.

2016 yılında İmar Yasası altında çıkarılan Engelli Standartları Tüzüğü’ne de değinen Yücetürk, bu tüzüğün inşa edilecek her şeyin engelliye göre yapılması açısından belediyeleri ilgilendirdiğini söyledi.

Belediyelerin ise mali yetersizlik nedeniyle bu tüzüğü uygulayamadığını anlatan Yücetürk, “Devlet yasa ve tüzük yapar ama bu işi yapacak olanlara mali kaynak verilemiyor. Bu da bizim güçsüzlüğümüzü gösteriyor” şeklinde konuştu.

Toplu taşımacılık olmamasının da sıkıntı yarattığını anlatan Yücetürk, “Biz engelli olmaktan utanmıyoruz ama bizi yönetenler utanmalıdır artık” dedi.

Kıbrıs Türk Görmezler Derneği Özel Eğitim Merkezi’nden de bahseden Yücetürk, binanın tam donanımlı ve son teknolojiye sahip olduğunu anlattı.

Kaynaştırılmış eğitim çerçevesinde okullarda eğitim gören engelli çocuklara da değinen Yücetürk, bu çocuklar için “gölge öğretmen” uygulamasının gerekli olduğunu söyledi.

banner36
Yorumlar (0)
banner6