banner26

Asgari ücretin kaderi belli olacak

Güncel 25.07.2022, 17:30
741
Asgari ücretin kaderi belli olacak
banner32

Asgari Ücret Saptama Komisyonu'nun itirazları değerlendirmek ve asgari ücreti yeniden belirlemek için 7 günlük süresi yarın doluyor. İşçi tarafını temsil eden Hür-İş, toplantı çağrısı almadıklarını, ancak yarın bakanlık önünde olacaklarını açıkladı

Yılın ikinci yarısı için belirlenecek asgari ücretin kaderi yarın belli olacak. Asgari Ücret Saptama Komisyonu'nun itirazları değerlendirmek ve asgari ücreti yeniden belirlemek için 7 günlük süresi yarın sona erecek. Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan taraflara henüz bir çağrı yapılmadı.

Komisyonda işçi tarafını temsil eden Hür-İşçi Sendikaları Federasyonu (Hürİş), yarın komisyonun toplantıyı yapması için saat 11.00'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde olacaklarını duyurdu.

Asgari Ücret Yasası’na göre tavsiye kararına itiraz olmaması halinde yeni asgari ücretin 7 gün içerisinde yeniden belirlemesi gerektiğine işaret eden Serdaroğlu, sürenin yarın dolacağını belirtti.

Hür İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, asgari ücretin hayat pahalılığı oranında artırılmaması için Anayasa Mahkemesi’ne başvurduklarını söyledi.

Serdaroğlu, sendikalar adına yaptığı açıklamada, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun itirazları görüşmek üzere 3’üncü gün yaptığı toplantı girişiminde nisabın sağlanamadığını, itirazların değerlendirilmesi için belirlenen 7 günlük yasal sürenin yarın dolacağını ancak yetkili sendikaya randevu verilmediğini savundu.

Ahmet Serdaroğlu, bu nedenle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde yarın saat 11.00’de yönetim kurulları düzeyinde eylem yapacaklarını açıkladı.

Maaşlardan kesinti yapmak için çıkarılan yasa gücünde kararnamenin durdurulması ve iptali için açılan davanın Çarşamba günü saat 09.00’da mahkemede görüşüleceğini de ifade eden Serdaroğlu, sendikaların Çarşamba sabahı da mahkeme önünde olacağını belirtti. Serdaroğlu, eylemlerin dozunu artırmak amacıyla yeniden bir değerlendirme toplantısı yapacaklarını da belirtti.

Açıklama, Hür-İş, Dev-İş, Türk-Sen ve bu federasyonlara bağlı sendikalarla, KTAMS, KAMU-SEN, KTÖS, KTOEÖS, Tıp-İş, BES, Koop-Sen, Vergi-Sen Güç-Sen, Maliye-Sen, Basın-Sen adına yapıldı.

Yorumlar (0)
banner6