banner26

Atun: “Erdoğan’ın TL açılımıyla tarihi bir başarı yakalandı”

Güncel 24.12.2021, 16:17
54
Atun: “Erdoğan’ın TL açılımıyla tarihi bir başarı yakalandı”
banner32

Ekonomi ve Enerji Bakanı Atun, Erdoğan’ın ortaya koyduğu açılımla tarihi bir başarı yakalandığını söyledi

Ankara’da Ticaret ve Ekonomi Kulübü tarafından düzenlenen “Yeni Dünya Düzeni Zirvesi”nde konuşan Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, dünyanın küresel köy haline geldiğini, ekonomik ilişkilerin geliştiğini, iç içe girdiğini, dünyanın her yerindeki gelişmelerin her an ülke ekonomilerini etkisi altına aldığını anlattı.

Atun, Türk Lirası’nın da bazen bu etkiler altında kaldığını ve KKTC’nin de bundan etkilendiğinden bahsetti. Sunat Atun ayrıca KKTC’nin ekonomisi, özellikle lokomotif sektörler turizm, eğitim ve sanayi hakkında bilgi verdi.

Salgın sürecinde yerli üretimin önemini gördüklerini ifade eden Atun, bu süreçte yaşanan sıkıntılar ve ortaya çıkan suni gündemlerden olumsuz etkilenen Türk Lirası’nın değer kaybının önüne başarılı bir şekilde geçildiğini kaydetti. Atun, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu açılımla tarihi bir başarı yakalandığını söyledi.

Türk Lirası’nın güçlü olmasının rekabet edebilirlik ve sürdürülebilirlik açısından önemli olduğunu ifade eden Atun, Ankara’da son derece önemli ve olumlu görüşmeler yaptığını ve ülkede yeni açılımlarla döviz odaklı risklerin ortadan kalkacağına inanç belirtti.

Ülkede Euro kullanımına geçilmesine yönelik fikirler ortaya atıldığını ancak Türk Lirası’ndan vazgeçmeyeceklerini ifade eden Atun, Kıbrıs Türk halkının Türkiye’nin garantörlüğü ve Türk Lirası kullanımından asla vazgeçmeyeceklerini söyledi.

banner36
Yorumlar (0)
banner6