banner26

Baf’ta savaş çıkmış gibi görüntü

Güncel 02.06.2022, 17:37
232
Baf’ta savaş çıkmış gibi görüntü
banner32

Güney Kıbrıs’ın İsrail ile yaptığı tatbikat nedeniyle Baf bölgesi İsrailli askerlerle doldu. Bölgede savaş çıkmış gibi bir görüntü hakim oldu. Savaş uçakları ve helikopterler gece geç saatlere kadar uçuş yaparken, sokaklarda silahlı İsrail askerleri, RMMO askerleriyle birlikte dolaştı

Güney Kıbrıs’ın İsrail ile yaptığı “Agapinora-2022” isimli askeri tatbikatın, İran ile ilişkilerine olumsuz yansıyacağına dair endişelendiği ve bu doğrultuda bir dizi eylemde bulunduğu bildirildi.

Güney’de yayımlanan Fileleftheros gazetesi, Rum Dışişleri Bakanlığı’nın, İran tarafından el konulan iki Yunan bandıralı gemiden birinde bulunan Rum denizcinin kurtarılması için diplomatik girişimlerin devam ettiği mevcut aşamada, İsrail’in Lübnan’da Hizbullah aleyhindeki eylemleri ve İran’a yönelik mesajlarını da göz önünde bulundurarak, açıklama yapma gereği duyduğunu yazdı.

Habere göre, Rum Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs’ın İsrail ile yaptığı ortak tatbikatın, Güney Kıbrıs ile İsrail arasında imzalanan İkili Savunma İşbirliği’ne dayandığını ve amacının, Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) savunma hazırlığını güçlendirmek olduğunu kaydetti.

Dışişleri Bakanlığı, tatbikatın varsayımsal senaryolara dayandığını ve bölgedeki hiçbir ülkenin aleyhine olmadığını vurgularken, Güney Kıbrıs’ın savunma yeteneklerinin doğası gereği savunmaya yönelik olduğunu, çünkü “Türkiye’nin işgalci gücünden gelen tehditlerle karşı karşıya olduklarını” iddia etti.

Öte yandan Politis gazetesi de, tatbikat nedeniyle Baf’ın İsrailli askerlerle dolduğunu ve bölgede “savaş çıkmış” gibi bir görüntünün hakim olduğunu yazdı.

Gazete, savaş uçakları ve helikopterlerin gece geç saatlere kadar uçuş yaptıklarını ve sokaklarda silahlı İsrail askerlerinin, RMMO askerleriyle birlikte dolaştığını kaydederek, turistik sezonda bu durumun hoş karşılanmadığını belirtti.

banner36
Yorumlar (0)
banner6