banner26

Banyo katliamını Türkler yapmış gibi gösterdiler

Güncel 27.07.2022, 12:08
283
Banyo katliamını Türkler yapmış gibi gösterdiler
banner32

Güney’deki EOKA Öğrenci Hareketi, sosyal medya hesabından 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nda Türkler katliam yapmış gibi, Binbaşı Nihat İlhan’ın çocuklarının küvetteki katliam fotoğraflarını paylaştı

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde EOKA Öğrenci Hareketi (Αυτόνομη Κίνηση Μαθητών ΕΦΕΝ) sosyal medya hesabından 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nda Türkler katliam yapmış gibi, Binbaşı Nihat İlhan’ın çocuklarının küvetteki katliam fotoğraflarını paylaştı.

EOKA’cı Rum çetelerinin, 24 Aralık 1963’te Lefkoşa’nın Kumsal bölgesindeki, Türk Alayı’nda doktor olarak görev yapan Binbaşı Nihat İlhan’ın eşi ile 3 çocuğunu banyo küvetinde vahşice katletme fotoğrafı, EOKA Öğrenci Hareketi tarafından sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Binbaşı İlhan’ın evinin banyo küvetinde eşi Mürüvvet İlhan ve çocukları Murat, Kutsi ile Hakan, EOKA’cılar tarafından katledildi. Tarihe “Kumsal Katliamı” olarak geçen olayın fotoğrafının Türkler yapmış gibi paylaşım yapılması tepkilere neden oldu.

Söz konusu fotoğrafın altına özetle şu ifadeler yazıldı:

“20 Temmuz 1974'ten bugüne, Büyük Ada olan Kıbrıs, barbar Türk işgalcinin çizmesi altında bir KÖLE olmuştur.

20 Temmuz 1974'te Türkiye 50.000 askerle Kıbrıs'ı işgal etti ve 1957'den beri İngilizlerin de yardımıyla planladığı, tek amacı Kıbrıs'ı işgal etmek ve parçalamak olduğu için sadece "barışçıl" olmayan bir operasyon olan ATTILAS Harekatı'nı gerçekleştirdi!

20 Temmuz'daki ilk işgalden sonra, 14 Ağustos'taki ikinci işgal, hepimiz için trajik sonuçlarla geldi:

• kendi ülkelerinde 200000 mülteci

• 20000 ölü ve yaralı: Türkler erkeksizce katledildi, tecavüze uğradı, yağmalandı.

• 1619 Eksik

• Adanın topraklarının %37'si işgal edildi

• 1974'ten bu güne kadar işgal altındaki Kıbrıs'ta sürekli olarak yasadışı iskan edilmiştir.

Bu bizim Kıbrıs'ımız: "Adı olmayan ihtiyacımız". 48 yıl sonra biz gençlerin bize dayatmak istedikleri her şeye göz yummaya ve kabul etmeye hakkımız YOK. Kıbrıs'ımızın bir adı ve kimliği var. Kıbrıs'ımız Yunan'dı, öyle kalacak, bu yüzden bölgesel ve iki bölgeli federasyona veya Türkleşmesine yol açacak herhangi bir federasyon/konfederasyon biçimine karşı savaşma sözümüzü bugün yeniliyoruz. ve sadece KURTULUŞ'u hedefleyin.

Çünkü bunu 48 yıldır Ledras Sarayı'nın barikatında bize hedefimizi hatırlatan kahramanca şehitlerimize, kayıplarımıza, kahraman annelerimize, eşlerimize ve kız kardeşlerimize borçluyuz.

Kıbrıs, 20 Temmuz 2022... 48 yıl sonra ve ne? Sevgili bir kardeş, arkadaş, sınıf arkadaşı oldu. Toprağımız işgal edildi ve işgal edildi ve istediğimiz kadar köleyiz. Ve başka seçeneğimiz de yok: Federasyona hayır, tek çözüm özgürlüktür. Gelenlere, geçenlere, geleceklere, gideceklere borcumuz var. Doğmamışlar, ölüler tarafından yargılanacağız."

Yorumlar (0)
banner6