banner26

Başkan Bucak’tan pandemiye rağmen tam gaz çalışma

Güncel 18.12.2020, 15:53
442
Başkan Bucak’tan pandemiye rağmen tam gaz çalışma
banner32

Kızıltepe’de şube açan dernek, yakında zamanda şube sayısını artırmayı ve Türkiye geneline yayılmayı planlıyor. Ülke genelinde bulunan Zırkan Zirki Aşireti’ne mensup akrabalarına ulaşmak için hummalı bir çalışma yürüten Genel Başkan İrfan Bucak ve yönetim kurulu üyeleri, yaşanan Covid-19 salgınına rağmen aşiret mensuplarıyla buluşmaya devam ediyor.
Yüz yüze ziyaretleri sınırlı tutan Başkan Bucak, telekonferans yöntemiyle vatandaşlara ulaşıyor. Düzenlediği telekonferansla Türkiye’nin dört bir yanındaki aşiret mensuplarına ulaşan Başkan İrfan Bucak, derneğin yaptığı ve yapacağı çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu. Canlı bağlantı yapılan Kızıltepe Şube Başkanı Artuklu Bey’in torunu Ümit Koçhan, Elazığ’dan Fethiye Atlı, Erzurum’dan İbrahim Bozkurt, Muş’tan Sait Söylemez, İzmir’den Sema Kandemir, İstanbul’dan Ercan Söylemez, Bursa’dan Yılmaz Okveren, Tekirdağ’dan Kerem Demir, İstanbul’dan Abdurrahim Akış, Mardin’den Nurettin Özcan, Çanakkale’den Necmettin Hasdemir, Gaziantep’ten Edip Aytek, Şanlıurfa’dan Faruk Köylüoğlu, Diyarbakır’dan Osman Çim, Bursa’dan Cayit Dönmez ve Şebab  Teker, İstanbul’dan Adnan İltaş, Diyarbakır’dan Mehmet Ali Deniz ve Mehmet Zeki Tutan, İzmir’den Medeni Erdem, Ankara’dan Ümit Göksu, Diyarbakır’dan Hacı Aşkın, Erzurum’dan Sami Karakaya, Muş’tan Mevlüt Binici, İstanbul’dan Ali Söylemez, Diyarbakır’dan Mahmut Çoban, Şanlıurfa’dan Doğan Erkan ve İstanbul’dan Mehmet Budak talep ve önerilerini ilettiler.

Yapılan görüşmelerle ilgili açıklamada bulunan Zırkan Zırki Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı İrfan Bucak, pandemiye rağmen çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Başkan Bucak; “Malumuz Koronavirüs nedeniyle ziyaretlerimizi kısıtlı şekilde yapıyoruz. Bu nedenle telekonferans yöntemiyle akrabalarımıza ulaşarak taleplerini dinliyoruz ve çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bugün de canlı bağlantıyla istişarelerde bulunduk. Dernek olarak hedefimiz, sayısı yaklaşık 2 milyon olan aşiret mensuplarımızı bir araya getirmek. Bunun için bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi. Başkan İrfan Bucak, pandemi sonrası hızlıca 60 ilde şube açacaklarını sözlerine ekledi.

l

Yorumlar (0)
banner6