banner26

Baybars ve Rogers hakkında disiplin süreci başlıyor

Güncel 02.06.2022, 18:08
124
Baybars ve Rogers hakkında disiplin süreci başlıyor
banner32

HP Milletvekilleri Baybars ve Rogers’ın Meclis’ten istifa etmeyeceklerini duyurmalarının ardından HP Başkanı Kudret Özersay “PM kararına uymamaları, bu hafta sonu disiplin kurulunda görüşülecek” dedi.

Yenidüzen'e konuşan Özersay, “Bildiğim kadarıyla bu iki arkadaş bağımsız vekil değiller, HP Miiletvekilidirler ve partinin kararlarıyla bağlıdırlar. Kimse partinin üzerinde değil” diyerek, Parti Meclisi’nin bu hafta sonu toplanacağını ve Baybars ile Rogers’ın “parti kararına uymamalarının” disiplin kurulunda görüşüleceğini belirtti.

Özersay, “Yetki Parti Meclisi’nde, başka yorum yapmak istemiyorum” dedi.

HP Genel Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Kudret Özersay, partisinin “Sine-i Millet” kararı sonrası önceki gün Meclis’e istifasını sunmuştu.

Özersay’ın istifası Pazartesi günü Meclis’te oylanacak.

Öte yandan Halkın Partisi Genel Sekreteri Tokatlıoğlu, Parti Meclisi kararına uyulmaması gerekçesiyle Baybars ve Rogers’in aleyhinde disiplin sürecinin başlatılacağını açıkladı

Halkın Partisi Genel Sekreteri Ahmet Tokatlıoğlu, Halkın Partisi Parti Meclisi’nin aldığı sine-i millete dönme kararına uymayacaklarını ve milletvekilliği görevlerinden istifa etmeyeceklerini açıklayan Halkın Partisi Milletvekilleri Ayşegül Baybars ve Jale Refik Rogers’ın bağımsız vekil olmadıklarını ve bağımsız vekil gibi hareket edemeyeceklerini vurguladı.

 Tokatlıoğlu, Parti Meclisi’nin bir partinin en yetkili karar alma organı olduğunun altını çizdi. Parti Meclisi’nde 12 saat süren bir toplantı neticesinde, farklı önerilerin tartışıldığını ve Parti Meclisi’nde büyük bir oy çoğunluğu ile sine-i millete dönme yönünde karar alındığını belirten Tokatlıoğlu, parti meclisi kararının bağlayıcı olduğunu dile getirdi.

Parti Meclisi kararına uyulmaması gerekçesiyle Ayşegül Baybars ve Jale Refik Rogers’in aleyhinde disiplin sürecinin başlatılacağını kaydeden Tokatlıoğlu, Parti Meclisi’nin Baybars ve Rogers’ın disipline sevkini değerlendireceğini ve bu yönde karar alınması halinde her iki vekilin de ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edileceğini ifade etti. Tokatlıoğlu, disiplin kurulunun toplanarak bu konuda karar üreteceğini ve sürecin bu şekilde işleyeceğini de sözlerine ekledi.

foto-tak- Ahmet Tokatlıoğlu

banner36
Yorumlar (0)
banner6