banner26

Belediyeler Reformu için AD-HOC komite

Güncel 12.04.2022, 17:34 12.04.2022, 20:35
43
Belediyeler Reformu için AD-HOC komite
banner32

Cumhuriyet Meclisi’nde temsiliyeti bulunan beş siyasi parti başkanı, belediyelerle ilgili yasal düzenlemeleri görüşmek üzere bir araya geldi.
Başbakan Faiz Sucuoğlu, Belediyeler Reformu’na ilişkin olarak 5 siyasi parti başkanı ile yaptığı görüşmeye dikkat çekerek, toplantının samimi ve olumlu olduğunu söyledi.
Sucuoğlu, “DP, CTP ve HP’nin hazırlamış olduğu çalışmaları bize verdi. Pazartesi’ne kadar değerlendireceğiz. Bir Ad-Hoc Komitesi’nin kurulması yönünde bir görüş var. Parti başkanları ile Pazartesi veya Salı günü yeniden görüşeceğiz” dedi.
Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu da, pazartesi günü Belediyeler Reformu için mecliste AD-HOC komite kurulacağını açıkladı. 5 partinin uzlaşı içerisinde AD-HOC komite oluşturacağını kaydeden Atatoğlu, partilerin görüşlerini ortaya koyacağını aktardı.
HP Genel Başkanı Kudret Özersay ise, Belediyeler Reformu'na ilişkin olarak yaptıkları toplantıya işaret ederek, "Uzlaşmaya yakın olduğumuzu düşünüyorum" dedi.
5 siyasi partinin kendi içlerinde konuyu değerlendireceklerini aktaran Özersay, “Siyasi partiler bunu onaylayabilirse bir ortak komite çerçevesinde hükümet ve muhalefet yoğun bir çalışma dönemine girebilir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
banner6