banner26

Belediyelerde hizmetler duracak

Güncel 19.01.2021, 19:40
139
Belediyelerde hizmetler duracak
banner32

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş), Belediye Emekçileri Sendikası (BES) ve Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş Federasyonu), belediyelerin katkı paylarında artış yapılması talebiyle, örgütlü oldukları belediyelerde perşembe günü bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını açıkladı.
Ülkedeki koronavirüs salgını tedbirleri çerçevesinde, belediye emekçilerinin toplu halde bir araya gelmemesinin kararlaştırıldığı; eylemin, sendika yöneticileri ve iş yeri temsilcilerinin katılımıyla, perşembe günü Meclis önünde yapılacağı duyuruldu.
Üç örgüt, koronavirüs (Covid-19) yerel vakalarındaki artışın, yerel yönetimler ve çalışanları üzerindeki maddi ve manevi yükü artırdığına, hükümetin belediyelere ek sorumluluklar yüklemeye çalıştığına, ancak belediyelerin katkı paylarının azaltılmak istenildiğine işaret ederek, belediyelerin bu şartlar altında salgına karşı etkin bir mücadele sürdürmesinin mümkün olmadığı belirtti.
Dev-İş, BES ve Hür-İş Federasyonu, yerel yönetimlerin ve emekçilerinin yükümlülüklerini ve sorumluluklarını yerine getirebilmesi için belediyelerin katkı paylarının artırması yönünde hükümete çağrıda bulundu.
Dev-İş binasında saat 11.00’da düzenlenen basın toplantısında yapılan ortak açıklamada, salgınla mücadelenin en önemli kurumlarının sağlık, güvenlik ve belediye olduğuna işaret edilerek, “Ancak bu kurumların talepleri hiçbir şekilde dikkate alınmayıp, yalnızca sorumluluk yüklenmektedir. Doktor, hemşire pandemi hastanesinin ihtiyaçları yalnızca partizan amaçlar için kullanılmaktadır. Belediyeler ise kendi kaderlerine terk edilmişlerdir” denildi.


 

Yorumlar (0)
banner6