banner26

Bir skandal da Güney'den! Kınama görselinde darbecilerin tankını kullandılar

Güncel 27.07.2022, 11:32
89
Bir skandal da Güney'den! Kınama görselinde darbecilerin tankını kullandılar
banner32

Güney Kıbrıs'ta Sosyal Demokratlar Hareketi KS.EDEK’in, yarın düzenleyeceği sözde işgal karşıtı etkinlik için kullandığı görselde yer alan tankın 15 Temmuz 1974 darbe günü kullanılan Rus yapımı tanklardan biri olduğu ve GKRY ordusunda bir dönem faal olarak kullanıldığı ortaya çıktı

8 Ağustos Şanlı Erenköy Direnişi yıldönümünde düzenlenecek çekiliş için Devlet Piyangosu biletleri üstünde, EOKA mensuplarının fotoğrafının yer alması sert tepki çekmişti. KKTC'de bu başıboş davranışın hesabı soruladursun, Rum tarafında da benzer bir skandal yaşandı.

Güney Kıbrıs'ta Sosyal Demokratlar Hareketi KS.EDEK’in, 28 Temmuz Perşembe günü Derinya Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenleyeceği sözde işgal karşıtı etkinlik için kullandığı görselde yer alan tankın Rus yapımı olduğu ve GKRY ordusunda bir dönem faal olarak kullanıldığı ortaya çıktı.

EDEK partisi yetkililerinin gafını gösteren afişte, parti başkanı Marinos Sizopulos ile ilçe başkanı Andreas Yangu'nun konuşma yapacakları duyuruldu.

Tank T-34 tipi ve Rus yapımı, yani ne KKTC Güvenlik Kuvvetleri ne de geçmişte Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılmadı.

Söz konusu görselde kullanılan tank fotoğrafı, Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Makarios’a yapılan darbede, 15 Temmuz 1974 darbe günü sabah saatlerde RIK ve Rum Polis Müdürlüğü'nü ele geçirmek için kullanılan tanklardan biriydi.

Akıllara ise şimdi şu soru geldi: “Yoksa EDEK, GKRY ordusunun Lefkoşa sokaklarında gezen tankını protesto maksadıyla mı anma etkinliği yapıyor?”

EDEK’in görselinde kullanılan bu tank, 15 Temmuz 1974’te darbeci cuntanın kullandığı tanktı

banner36
Yorumlar (0)
banner6