banner26

Bir yılda 895 boşanma

Güncel 28.07.2022, 14:52 28.07.2022, 16:17
123
Bir yılda 895 boşanma
banner32

2021 yılında ülkede Aile Mahkemelerinde açılan bin 176 boşanma davasının 895’inin boşanma ile sonuçlandı. Son bir yılda boşanan 290 çift bir çocuk, 266 çift iki, 63 çift üç, 15 çiftin dört çocuk sahibiydi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi ile Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar (GİKAD) iş birliğinde “Boşanmanın Ebeveynler ve Çocuklar Üzerindeki Etkisi: Ebeveyne Yabancılaştırma Sendromu’’ konulu sempozyum Acapulco Hotel’de yapıldı.

Sempozyum, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy ve Gikad Başkanı İçim Çağıner’in açılış konuşmaları ile başladı. Ardından oturumlara geçildi. Beş oturumdan oluşan sempozyum gün boyu devam edecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, 21 yılında ülkede Aile Mahkemelerinde açılan bin 176 boşanma davasının 895’inin boşanma ile sonuçlandığını belirterek, “Boşanma sadece eşlerin evliliklerini sonlandırması değildir. Aynı zamanda yepyeni bir dönemin ve bu yeni hayata uyum sürecinin başlamasıdır. Boşanma bir yetişkin problemidir ancak çocuklu ailelerde boşanma hiç kuşkusuz bundan çok daha fazlasıdır” dedi.

Taçoy, son bir yılda boşanan 290 çiftin bir çocuk, 266 çiftin iki, 63 çiftin üç, 15 çiftin dört ve iki çiftin ise beş çocuk sahibi olduğunu belirtti.

“‘Ebeveynleri ayrılan her çocuk büyük zorluk yaşayacak, ruhsal ya da fiziksel olarak hırpalanacak’ demek oldukça hatalı bir yaklaşımdır” diyen Taçoy, ebeveynlerinin boşanmasının her çocuğu farklı şekilde etkilediğini, bunun farklı etkenlere bağlı olduğunu söyledi. Taçoy, çocuğunun yaşı, kişilik yapısı, içinde bulunduğu çevre ile ebeveynlerin bu süreçteki tutumlarının bu konuda “belirleyici rol oynadığını” belirtti.

Taçoy, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak 2022 yılı hedeflerimiz arasında, çocukların boşanma sürecinde yaşayabilecekleri olumsuz sonuçları azaltacak kurumların Bakanlığımız bünyesinde hayata geçirilmesi, boşanmış ebeveynlerin bilinçlendirilerek çocuklarıyla ilişkileri konusunda onlara rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilmesi ve bu amaçla gereken sosyal politikaların hayata geçirilmesi yer almaktadır” dedi.

GİKAD Başkanı İçim Çağıner de sempozyumda yaptığı konuşmada, GİKAD’ın kadınların güçlendirilmesi ve her alanda sadece katılımcı değil, yön verici olması amacıyla kurulmuş bir dernek olduğunu söyledi.

“Kadın güçlendikçe önce ailesi, çevresi ve ardından da Kıbrıs Türk toplumu güçlenir” diyen Çağıner, toplumun güçlü olabilmesi için gelecek nesillerin kendi ayakları üzerinde durabilen, kendisiyle çevresiyle barışık yetişmesinin önemine işaret etti.

Yorumlar (0)
banner6