banner26

BM’den Ersin Tatar yorumu: “Not ettik”

Güncel 20.10.2020, 20:22
180
BM’den Ersin Tatar yorumu: “Not ettik”
banner32

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın seçilmesini ‘’not ettiklerini’’ belirtmekle yetinirken Kıbrıs’ta tek taraflı adımlardan kaçınılması çağrısında bulundu.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric günlük brifinginde gazetecilerin, ‘’Ersin Tatar’ın yeni Kıbrıs Türk lideri seçilmesinin ardından Genel Sekreterin bundan sonrası için neler yapmayı planladığını’’ sormaları üzerine, Tatar’ın seçilmesini BM olarak ‘’not ettiklerini’’ belirtti.

Sözcü, Genel Sekreter Antonio Guterres’in ‘’BM’nin uygun bir safhada, Kıbrıs’ta iki tarafı ve Garantör ülkeleri birararaya getirme amacıyla siyası süreci yeniden canlandırma konusunda iki tarafı da desteklemeye devam ettiğini’’ vurguladı.

Adada iki toplum arasında güven inşa edilmesinin önemini bir kez daha vurgulamak istediklerini belirten BM Sözcüsü Dujarric, iki toplumu yakınlaştıracak güven arttırıcı önlemler alınmasını ve uygulanmasını istediklerini ifade etti.

‘’BM Genel Sekreteri, Kıbrıs’taki iki tarafa ve tüm ilgili taraflara, müzakerelerin yeniden başlamasını engelleyecek tek taraflı adımlardan kaçınmaları çağrısında bulunmaktadır’’ diyen Sözcü, ileriye dönük olarak ise, uzun süredir devam eden Kıbrıs sorununun kalıcı çözümünde en iyi yolun tüm Kıbrıslılar ve tüm bölgenin yararı için müzakerelere geri dönmek olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)
banner6