banner26

Bu ay bitmeden ekmeğe bir zam daha gelebilir

Güncel 07.06.2022, 17:45
65
Bu ay bitmeden ekmeğe bir zam daha gelebilir
banner32

Fırıncılar Birliği Başkanı Ömer Çıralı "Bu ay içinde fiyatlar yeniden artabilir” dedi.

Ekmeğe beklenen zam geldi. Temel tüketim maddelerinden ekmeğin fiyatı 7 TL oldu.

Dünyanın en büyük buğday ihracatçılarından Rusya ve Ukrayna arasında süren savaş, dövizdeki artış, akaryakıt, tüp gaz ve elektriğe gelen zamların ardından un fiyatları da arttı. Marketlerde 5 TL- 6,00 TL’ye satılan 200 gramlık somun ekmek dünden itibaren 7 TL’den satılmaya başlandı.

Fırıncılar Birliği Başkanı Ömer Çıralı, “Fiyat artırmaya mecbur kaldık” dedi. Çıralı, 1 ay içinde un fiyatının 3 kez zamlandığını, olduğunu artan akaryakıt ve gaz fiyatlarının da ekmek fiyatlarına yansıdığını belirtti.

Dağıtımda ciddi akaryakıt maliyetleri olduğunu belirten Çıralı, 1 ay önce 450 TL’ye aldıkları 50 kilo unu, şimdi 630 TL aldıklarına dikkat çekerek, “un 1 ay içinde önce 450 TL’den 480 TL’ye, daha sonra 530 TL’ye şimdi ise 630 TL’ye yükseldi” dedi.

Yaptıkları istişareler sonucunda 5,50 TL’ye satılan somon ekmeğin fiyatını 7 TL’ye yükseltme kararı aldıklarını vurgulayan Çıralı, fiyatın fırına göre küçük değişiklikler içerebileceğini de kaydetti.

Çıralı, dilimli ekmek, köy ekmeği, pide ve diğere unlu mamullerde de yüzde 20 ile 25 arasında değişen fiyat artışları olacağını kaydetti.

FİYATLAR DAHA DA ARTACAK

Özellikle enerji ve akaryakıt fiyatlarına gelecek artışlarla girdi maliyetlerin yeniden yükseleceğine işaret eden Çıralı, “Hükümetin bu konuda bir şey yapmalı. Dar gelirli karnını somon ekmekle doyuruyor. Akaryakıt ve un sübvanseye edilmeli. Bu ay içinde fiyatlar yeniden artabilir” dedi.

banner36
Yorumlar (0)
banner6