banner26

“Bu iki "horozvekili" erkekse, ben erkek değilim”

Güncel 25.05.2022, 15:35
794
“Bu iki "horozvekili" erkekse, ben erkek değilim”
banner32

Bağımsızlık Yolu Genel Sekreteri Münür Rahvancıoğlu, CTP’li vekil Devrim Barçın ile UBP’li vekil Emrah Yeşilırmak arasında Meclis’te yaşanan kavgayı yorumladı

Rahvancıoğlu, Devrim Barçın’ı “provakatör”, Emrah Yeşilırmak’ı da “sazan olarak” niteleyerek, “Bu gerilimden demokrasi çıkmaz, otoriterlik ve cinsiyetçilik güçlenir!” dedi.

Münür Rahvancıoğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

“Kendisine açık açık saldırılan cumhurbaşkanının seviyeli yanıtlarını "kutuplaştırıcı" olmakla, "kavgacılıkla" eleştirenler; şimdi "bu yapılan iç tüzüğe aykırıdır" diyen birine "erkeksen gel hade al" diyor... Bu kavgacılık, provokasyon değil, ama Tayyip Erdoğan'a yanıt vermek "kutuplaştırıcılık"!

Oradaki "erkek" de, o ana kadar sakin sakin otururken; "erkeksen gel al" lafını duyar duymaz, sazan gibi atlıyor provokasyona. Bu iki "horozvekili" erkekse, ben erkek değilim, kalsın almayayım...

Ama hala soğukkanlılıkla analiz yapma istencinde biri kaldıysa memlekette, şu kadarını ifade edeyim:

Faşizmin ve milliyetçiliğin egemen olduğu ortamlarda, direniş çizgisini aşan gerilim atakları her zaman otoriteye yarar. Mevzi savunması, meşruiyet, saldırıya karşı direngenlik başka şeydir; "erkeksen gel al" deyip efelenmek başka bir şeydir. Bu gerilimden demokrasi çıkmaz, otoriterlik ve cinsiyetçilik güçlenir! İnanmayan tarihe baksın... Siz gene kendi takımınızı alkışmak istiyorsanız, buyrun alkışlayın. Ben söylemiş olayım da...”

banner36
Yorumlar (0)
banner6