banner26

Çağatay: "Halkın Partisi yükselişte...Halk kazansın diye uğraşıyoruz"

Güncel 05.01.2022, 17:52
52
Çağatay: "Halkın Partisi yükselişte...Halk kazansın diye uğraşıyoruz"
banner32

Halkın Partisi (HP) Milletvekili, milletvekili adayı Erek Çağatay, Kıbrıs Postası TV'de yayınlanan ‘Sabah Postası’ isimli programa katılarak, açıklamalarda bulundu.

“YÜKSELİŞTE VE ÇIKIŞTAYIZ”

Partisinin yükselişte ve çıkışta olduğunu belirten Çağatay, İskele özelinde açıklamalarda bulundu. Çağatay, güçlü bir örgütlerinin olduğunu, partisinin o bölgede büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Çağatay, “İskele’den milletvekili çıkaracağız. Çok ciddi sinyaller var. Diğer bölgelerde de tabii ki güçlüyüz” dedi.

Hedeflerinin 2018’de aldıkları oranın aynısını almak ve o oranı korumak olduğunu söyleyen Çağatay, milletvekili sayısını da artırmak istediklerini kaydetti.

“İYİ YÖNETİMİ VE TEMİZ SİYASETİ GÖRÜNÜR KILMAK İÇİN UĞRAŞIYORUZ”

Partisinin özeleştiri yaptığına da işaret eden Çağatay, “Halkımızın genel değerlendirmesi doğru yolda olduğumuz yöndedir” dedi. Siyaseti temiz yapmalarının bir artı olduğunu söyleyen Çağatay, iyi yönetimi ve temiz siyaseti görünür kılmak için uğraştıklarını vurguladı.

“GÖRÜNEN TABLO, TEK BAŞINA İKTİDAR OLMAYACAK”

Partilerin tek başına iktidar olmak istediğini söyleyen Çağatay, “Görünen tablo 2022 Ocak’ta tek başına iktidar olmadığıdır. Güçlü, uzun ömürlü, iki partili bir koalisyon görünüyor. Biz de koalisyonun ortağıyız. Bu iktidar ortağı olduğumuz noktada geçmiş 4 yılda yaşadığımız tecrübeleri dikkate alarak daha da emin adımlar ilerleyeceğiz. Hükümet protokolleri bizim tarafımızdan güçlü bir şekilde yazılacak, hayata geçirilecek şekilde takvimlenecektir” şeklinde konuştu.

“HP’YE VERİLEN OYLAR ÇALINDI”

Siyasi gelişmelerin partilerini etkilediğini ifade eden Erek Çağatay, HP’den ayrılan 3 milletvekili için ise şu ifadeleri kullandı:

“Esasında demokrasi yara almıştır. Partimiz mağdur edilirken, bizden ayrılan 3 milletvekili, esasında HP’ye verilen oyların çalınması anlamına gelir. Bunu halk görüyor ve takdir ediyor.”

Yaşananların ders alınması gereken unsurlar olduğunu dile getiren Erek Çağatay, kendilerinin de dersler çıkardıklarını söyledi.

“Halk kazansın diye uğraşıyoruz” diyen Çağatay, partisinin mağdur edildiğini, her şeye rağmen halkın kazanması için mecliste muhalefette çaba da sarf ettiklerini ifade etti.

“İLİŞKİLER, BASIN ÖNÜNDE DEDİKODUYA MAHAL VERECEK ŞEKİLDE KURGULANMAMALI”

Türkiye ile KKTC ilişkilerini de değerlendiren Çağatay, Türkiye ile ilişkileri basın önünde dedikoduya mahal verecek şekilde kurgulanmaması gerektiğini belirtti.

“Kendi irademizi ortaya koymamız lazım” diyen Çağatay, Kıbrıs’ta meseleleri Kıbrıslı Türklerin bildiğini söyledi; “Kendi ev ödevimizi yapmamız lazım” dedi.

Çağatay, “Halkımız ümidini kırmamalı. Biz HP olarak halkımız için çalışıyoruz. Biz çalışacağız, Kıbrıs Türk halkı da çalışacak” ifadelerini de kullandı.

banner36
Yorumlar (0)
banner6