banner26

“Çağman, kendisine inananları hayal kırıklığına uğrattı”

Güncel 18.06.2021, 15:31
492
“Çağman, kendisine inananları hayal kırıklığına uğrattı”
banner32

HP Lefkoşa İlçe Başkanı Mehmet Manavoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman’ın istifa ettiği yönündeki iddialara dikkat çekerek, bu konunun tartışılmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

Çağman’ın istifa nedeni olarak iş hayatı ile ilgili yasanın olduğu iddialarına değinen Mehmet Manavoğlu bunun oldukça çetrefilli konuları tartışmaya açacağını belirtti.

Manavoğlu, Koral Çağman’ın azınlık hükümeti kurulmadan önce ‘Böyle bir hükümet oluşumuna destek vermem'’dediğini hatırlatarak "Sayın bakan, bırakın desteği direk kabinede yer alarak göreve 1- 0 geride başlamış kendisine inananları hayal kırıklığına uğratmışır"” ifadelerini kullandı.

Manavoğlu, Iistifa sonrası yerine gelecek yeni Bakan'ın söz konusu yasayı Meclise getirmesi ve partisinin de buna evet demesini istediği takdirde Çağman'ın evine dönmesi gerektiğini söyledi

Mehmet Manavoğlu'’un paylaşımı şöyle:

Kulislerde Sn.Koral Çağman'ın istifa haberi dolaşıyor. Tabiki böyle bir karar herkesin kişisel tercihidir. Ancak bunun sebepleri, tartışılması gereken sonuçları ortaya çıkaracaktır.

Eğer konu sağlıksa, olay sadece Bakanlık görevinden affını istemek değil, vekillik görevinden de istifayı gerektirir, bu durumda kendisine içten acil şifalar dileriz.

Ancak sebep kamuoyunda konuşulan iş hayatı ile ilgili yasa ise bunun oldukça çetrefilli konuları tartışmaya açacağı aşikardır.

Ta en başından böyle bir hükümet oluşumuna destek vermem diyen sayın bakan, bırakın desteği direk kabinede yer alarak göreve 1- 0 geride başlamış kendisine inananları hayal kırıklığına uğratmışır. Görev aldığı bu yamalı bohça düzeninde bu gibi değişiklik önerileri ile karşılaşacağını ve halkı karşısına alacağını bilmesi gerekiyordu.

Tabi bunun doğal iki sonucu olacaktır. İstifa sonrası yerine gelecek yeni Bakan'ın çalışması ile bahse konu yasa meclise gelir ve partisi buna evet demesini isterse, sanırım Sn.Çağman'ın tek yapması gereken evine dönmesidir. Ha eğer sadece Bakanlıktan istifa edip mecliste elini evet oyu için kaldırırsa zaten 1-0 geride başladığı bu mücadelede hükmen mağlup olacaktır.

banner36
Yorumlar (0)
banner6