banner26

Canaltay’ın başkanlığına diploma engeli

Güncel 10.01.2021, 20:34 10.01.2021, 21:23
237
Canaltay’ın başkanlığına diploma engeli
banner32

KKTC Cumhuriyet Meclis Başkanlığı seçimlerinde yaşanan ve siyasi literatüre “tuhaflığı” ile giren iktidarın UBP kanadının tek adayı olarak gösterdiği şahibeli Breyler State Üniversitesimezunu Resmiye Canaltay’ın genel kurul oylamasında seçilememesi siyasi gündeme bomba gibi düştü.

Bu konuda aykırı sesler basına yansımaya devam ediyor. 

MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİ ANAYASA’ya AYKIRI

Yüksek Yönetim Denetçisi Emine Dizdarlı, Meclis Başkanlığı seçiminin hukuki çerçevesini çizerek, 4 Ocak tarihinde Meclis’te yapılan başkanlık seçiminde Anayasa hükümleri ve Meclis İçtüzüğü kurallarına aykırı davranıldığını açıkladı.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Dizdarlı, Anayasa’nın ilgili maddesine göre Meclis Başkanı ve Başkan Yardımcısı seçimini yasama yılının başlangıcından başlayarak en geç on gün içinde yapılmasını öngördüğünü ifade etti.

Bu sürenin üzerinden 3 ayı aşkın süre geçtiğine de dikkat çeken Dizdarlı, Yasama’dan sorumlu olan Cumhuriyet Meclisi’nin kendi yaptığı Meclis İçtüzüğü kuralları ile Anayasa hükümlerini uygulamamasının da kabul edilebilir olmadığını vurguladı.

GEÇERSİZ DİPLOMALI CANALTAY, UBP’nin BÜTÜNLÜĞÜNÜ BİLE TEHLİKEYE SOKTU

KKTC Cumhuriyet Meclis Başkanlığı seçimlerinde UBP kanadının tek adayı olarak gösterdiği Eski Başbakan ve Cumurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun kızı Resmiye Canaltay’ın online eğitim adı altında eğitim gördüğünü iddia ederek Bryer State Üniversitesi’nden almış olduğu üniversite diploması ile DAÜ’de yükseklisans eğitimi için müraacaatı ve mezuniyetinde bile DAÜ eğitim kriterlerine uygun olmadan babası Eski Başbakan ve Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun baskıları ile kaydı kabul ettirilmiş ve yükseklisans yapıp mezun olduğu da herkes biliniyor.

UBP’nin tek aday gösterdiği Canaltay, UBP milletvekilleriden bile oy alamamış ve Meclis Başkanlığı seçimi 11 Ocak Pazartesi gününe ertelenmişti. 

HALK, EROĞLU’nun BAŞBAKANLIK ve CUMHURBAŞKANLIĞI YAPTIĞI DÖNEMLERDE FETÖ’nün AKTİVİTELERİ KKTC’de NEDEN ARTTIĞINI SORGULUYOR

Eski Başbakan ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu döneminde gerek başbakanlık gerekse cumhurbaşkanlığı yaptığı dönemlerde FETÖ’nün KKTC’deki oluşumlarının büyük derecede artmasına izin verilmiş olmasından dolayı halk arasında Derviş Eroğlu’nun FETÖ ile bağlantısını sorguluyor.

15 – 16 Temmuz tarihinde FETÖ’nün yaptığı başarısız darbe girişiminin ardından bu darbeyi birçok siyasetçi kınarken ve mesajlar yayınlarken Eski Başbakan ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun hiçbir şekilde ne bir mesaj ne de sert bir dille bir kınama yapmadığı da gözlerden kaçmadı.

15-16 Temmuz başarısız FETÖ darbe girişiminin ardından birçok kişinin Bryer State Üniversitesi’nden almış olduğu üniversite diplomasının iptal edilmesinin arkasındaki nedenin ise FETÖ’nün bu üniversite ile bağlantılı bir şekilde mensuplarına üniversite diploması aldırdığı da biliniyor.

EROĞLU ve CANALTAY’ın FETÖ BAĞLANTILARI NE?

Akıllara gelen en önemli sorulardan birkaçı ise Resmiye Canaltay’ın ve babası Eski Başbakan ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun FETÖ ile bağlantılarının ne kadar bir süredir devam ettiği ve FETÖ içerisindeki görevleri nelerdir?

Derviş Eroğlu ve kızı Resmiye Canaltay’ın halen FETÖ ile işbirliği ilişkisi nedir ?

Halk arasında fark edilen bu FETÖ ilişkisi,  UBP’nin meclis başkanlığına tek aday gösterdiği Canaltay’ın FETÖ oluşumunda daha etkili olabilmesi için babası Derviş Eroğlu tarafından UBP’ye baskı yapılarak meclis başkanlığı makamına getirilmeye çalışıldığı söyleniyor.

banner36
Yorumlar (0)
banner6