banner26

Cezaevinde bulaş artıyor! Vaka sayısı fırladı

Güncel 13.10.2021, 14:41 13.10.2021, 14:49
139
Cezaevinde bulaş artıyor! Vaka sayısı fırladı
banner32

KKTC Merkezi Cezaevi’ndeki Koronavirüs pozitif vaka sayısı 34’e yükseldi.

Cezaevinde örgütlü sendika KTAMS’ın Başkanı Güven Bengihan yaptığı açıklamada, yaklaşık 400 mahkum ve tutukluya yapılan testler sonucunda 8 kişinin daha pozitif çıktığını ifade etti.

Bengihan bu 8 kişinin 2’sinin C, 2’sinin D, 4’ünün ise F bölümünden olduğunu belirtti.

Bengihan, 620 mahkum ve tutuklunun bulunduğu cezaevinde 400 kişiye test yapıldığını, geriye kalan kişilere yönelik testlerin de devam edeceğini kaydetti.

Bengihan pozitif vakaların tespit edildiği koğuşlardaki mahkum ve tutukluların aynı alanda yaşamlarını sürdürdüklerini, aynı tuvaleti ve banyoyu kullandıklarını belirterek, vakaların tespit edildiği koğuşlardaki her mahkum ve tutuklunun temaslı konumunda olduğunu ifade etti.

Bengihan, Cuma gününe kadar yeni cezaevindeki çocuk mahkumlar için ayrılan bölümün temizleneceğini ve test sonucu pozitif çıkan mahkum ve tutukluların söz konusu bölümde izole edileceğini belirtti.

Bengihan şunları söyledi: “Tüm testler tamamlandıktan sonra bulaşın yayılmasını önlemek adına gerekli tedbirler alınacak. Yeni cezaevinin çocuk bölümü olarak ayrılan kısmının Cuma gününe kadar düzenlenmesini ve pozitif vakaların oraya aktarılmasını planlıyoruz. Bu şekilde mahkumları daha güvenli ve sağlıklı bir şekilde muhafaza edebileceğiz”.

Sendikanın önerileri doğrultusunda şartlı tahliye yasasının da yeniden görüşüldüğünü anlatan Bengihan, bu girişimle bir kısım mahkumun tahliye edilmesini ve cezaevi nüfusunun bir nebze rahatlamasını amaçladıklarını söyledi. 
Bengihan şöyle devam etti: “Şartlı tahliye tüzüğünün düzenlenmesini ve cezasının 3’te birini çekmiş belirli mahkumların şartlı tahliyeden faydalanmasını istiyoruz. Bu öneri bakanlar kurulundan geçer, tüzük düzenlenirse, şartlara uyan mahkumlar 3 ay süreyle bu haktan yararlanabilecek ve cezaevindeki kalabalık biraz olsun rahatlayacaktır”.
 

banner36
Yorumlar (0)
banner6