banner26

Devletin zirvesi övgü yağdırdı: “Ülkemiz, Günsel Ailesi ile iftihar ediyor”

Güncel 19.08.2022, 17:43
56
Devletin zirvesi övgü yağdırdı: “Ülkemiz, Günsel Ailesi ile iftihar ediyor”
banner32

Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu Gazimağusa’nın açılış ver teslim töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu Gazimağusa’yı teslim almaktan duyduğu heyecanı belirterek, son dört yıl içerisinde eğitim hayatına kazandırılan 10 okuldan üçünün, Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulları olduğunu ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, “Bugün burada tam teşekküllü 500 kişilik Dr. Suat Günsel İlkokullarından üçüncüsünü eğitim hayatına kazandırıyoruz. Ülke standartlarının çok üstünde olanaklara sahip olan bu okullar, çocuklarımızı geleceğe hazırlayacak” ifadelerini kullandı.

Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulları’nın, halktan kapasitesinin çok üzerinde yoğun talep aldığını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, Güzelyurt, Girne ve Lefke’de inşa edilecek Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulları ile, bu olanakların diğer ilçelerde de çocuklarla buluşacağını vurguladı.

“Kıbrıs Türk halkının her zaman yanında olan ve ülkemizi geleceğe taşımakta önemli rol oynayan Yakın Doğu Ailesi’ne yapmış olduğu tüm yatırımlar için ve yaşattıkları bu gurur için teşekkür ediyorum” diyen Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, konuşmasının sonunda, “Değerlerimiz, inançlarımız ve geleneklerimizle yaşadığımız bu topraklarda yüzyıllarca daha yine bu şekilde yaşayacağız” dedi.

ÜSTEL

Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu Gazimağusa’nın açılışında konuşan Başbakan Ünal Üstel, “Bugün Gazimağusa’da, güçlü altyapısı ve olanakları ile 500 öğrencimize hizmet edecek, Dr. Suat Günsel Devlet İlkokullarının üçüncüsünü teslim alıyoruz. Teslim aldığımız okullar, artan nüfusa bağlı olarak çok önemli bir ihtiyacı karşılayacak” ifadelerini kullandı.

Başbakan Üstel, “Günsel Ailesi, adım attığı her sektörde, ortaya koyduğu her projede ülkemizin iftihar edeceği sonuçlar elde etmiştir. Çocuklarımızın daha güzel bir eğitim alabilmesi için inşa ettikleri bu ilkokulları da birer birer devletimize bağışlamaya devam ediyorlar. Günsel Ailesi’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başbakan Üstel, “Yakın Doğu Oluşumu; üniversiteleriyle, hastaneleriyle ve pek çok alanda yaptıkları yatırımlarla ülkemizin önemli ihtiyaçlarını karşılıyor. Bugüne kadar yaptıklarıyla ülkemizin gururu haline gelmişken şimdi de otomotiv sektöründe, ülkemizi dünya ile buluşturmaya hazırlanıyorlar. Seri üretime gün sayan GÜNSEL ile bizi heyecanlandırmaya devam ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki günlerde GÜNSEL üretim tesislerini ziyaret edeceğini de belirten Başbakan Üstel, seri üretim için sabırsızlandıklarını da sözlerine ekledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin siyasi anlamda yaşadığı ambargo ve baskılara da değinen Başbakan Üstel, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak korkmadan, yılmadan, çalışıp üreterek ülkemizi ve benliğimizi dünyaya duyurmaya devam edeceğiz” dedi.

TAT

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, tam teşekküllü ve 500 öğrenci kapasiteli Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu’nun Gazimağusa’daki açılışında yaptığı konuşmada “Dr. Suat Günsel, vizyonu ve dünya görüşünün merkezine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni alarak ülkemiz için dev adımlar atmıştır. Attığı her adımı da başarı ile sonuçlandırmış ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin geldiği noktada katkısı büyüktür” ifadelerini kullandı.

Geçen hafta GÜNSEL Üretim Tesislerine yaptığı ziyarete de değinen Cumhurbaşkanı Tatar, “Gerçekleştirdiğim ziyarette Prof. Dr. İrfan Suat Günsel’den yerli otomobilimiz GÜNSEL’in son durumu hakkında gurur veren bilgiler aldım. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adına, dünyaya bizde varız dediğimiz için mutlu oldum” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, pek çok noktada olduğu gibi eğitim alanında da markalaşmıştır. Bu sene açıklanan YKS sonuçlarına, ülkemizi tercih eden öğrenci sayısı geçen yıla göre yüzde 40’ın üzerinde arttı. Yakın Doğu Üniversitesi ise bir kez daha ülkemizin en çok tercih edilen üniversitesi oldu. Dünyada yaşanan tüm, ekonomik ve politik olumsuzluklara rağmen eğitim sektöründe yine tüm hızımızla yol almaya devam ediyoruz. Bu tablo geleceğe dair umut veriyor” dedi.

Yorumlar (0)
banner6