banner26

“Dışarıda başka, içeride başka konuşuyorlar”

Güncel 19.10.2021, 18:40
12
“Dışarıda başka, içeride başka konuşuyorlar”
banner32

HP Başkanı Özersay, “Kaç gündür efelenip 26 Aralık'ta erken seçime varız diyenler Meclis'te yapılan toplantıda yan çizdiler” dedi

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay sosyal medya üzerinden UBP'yi eleştirdi.

Özersay'ın paylaşımı şöyle:

“Kaç gündür efelenip 26 Aralık'ta erken seçime varız diyenler bu sabah (dün sabah) Meclis'te yapılan toplantıda yan çizdiler. Biz Halkın Partisi olarak 26 Aralık tarihine varız dedik, hem dışarıda, hem de içeride toplantıda. Bugün "bu tarihte seçime var mısınız?" diye sorduğumuzda başka bahaneler dinlemek zorunda kaldık. Bu saatten sonra artık seçimin geciktirilmemesi ve seçim tarihinin belirlenerek ülkenin önünün açılması gerekir”

Öte yandan Özersay, Danışma Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Özersay’ın açıklaması şöyle:

“Kriz siyasetten çok düşen hükümetin içinde ve UBP’de var. Muhatap bulmak istiyoruz. Seçim tarihi konusunda dışarıda başka, içeride başka konuşuyorlar. Dışarında Aralık ayı sonrası seçim olacak naraları atıyorlar ama toplantıda bu tarihi bağlamıyorlar. 26 Aralık tarihine var mılar yok mular anlamadık. Biz buna hazırız. Buna tamam derlerse bekleyen yasaları ve bütçelerin geçmesine de destek vereceğiz. Toplantıda seçim tarihi de vermeden durumu geçiştirip muhalefete sorumluluk yüklemeye çalışıyorlar. Bu sürecin başında istifa etmeliydiler, işi son noktaya kadar taşıdılar, kurultayda avantaj etme düşüncesiyle memleketi tıkadılar. Gelsinler tarihte uzlaşınlar, memleketin önü açılır. Gitsinler sürecin başında 27 şeklinde güven oyunda evet diyen vekilleri bulsunlar ve onlarla son görevlerini yerine getirsinler. Sorumluluğu muhalefete yıkmaya çalışmasınlar. Seçim tarihini saptasınlar biz de destek verelim. Mevcut hükümetle seçime gidilmemeli, geniş tabanlı toplumsal mutabakat hükümeti veya teknokrat hükümeti kurulması ve seçime gidilmesini savunuyoruz. Bu konuda çıkar yol yoksa Cumhurbaşkanı inisiyatif alır ve karar verir. Umarım Cumhurbaşkanı kurultayı dikkate alarak eğilim içine girmez. Halk bu kurultaylardan usanıp bıktı, halka zarar veriliyor.”

Yorumlar (0)
banner6