banner26

Dizdarlı'nın keşkesi...

Güncel 14.09.2021, 17:06
76
Dizdarlı'nın keşkesi...
banner32

Girne’de Özyalçın Aşı Merkezi’nde gönüllü görev yapan Lefkoşa Devlet Hastanesi’nin emekli başhekimi Dr. Bülent Dizdarlı, dün sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Dizdarlı’nın paylaşımı şöyle:

“Üçüncü ay doldu

Bugün Özyalçın Aşı Merkezi’nde gönüllü görev yapmaya başlayalı üç ayım doldu.

Özyalçın Ailesi’nin Babaları Oğuz Özyalçın anısına devlete hayır maksatlı geçici tesisi sonrası Sağlık Bakanlığı’nca kurulan merkezde üç ayda on dört bin doza yaklaşan aşı yapıldı. Keşke bu sayı elli bin olsaydı. Olmamasının kendime göre sebeplerini bir başka yazımda belirteceğim.

Özyalçın Aşı merkezi benim için çok değerli bir deneyim oldu ve olmaya da devam ediyor. Bir kere şunu söyleyeyim; burası tam bir dayanışma ile yol alıyor.

Tabi ki aslan payı Sağlık Bakanlığı’nın ve Özyalçın ailesinin. Ama onların dışında da olmazsa olmazlar var. Girne ve Çatalköy Belediyeleri mesela. Girne Belediyesi Çevre temizliği ve Su ihtiyacını düzenli sağlıyor. Çatalköy belediyesinin merkeze verdiği iki süper hemşire olmasa inanın burası yürümez. Girne Amerikan üniversitesinin ve yine Girne Belediyesinin sağladığı yazıcılar olmasa işe başlamak mümkün değil.

Biliyorsunuz. “Yaşanmış Aşı Hikayeleri” notlarımın en altında teşekkür ettiğim oteller esnaf ve bireyler var. Hatta bazılarınız “neden reklam yapıyorsun” diye eleştiriyorsunuz. Ama onlar personeli motive eden İMECE usulüyle sürdürülen merkeze katkı koyanlar. İnanın reklam maksatlı değil içten gelen teşekkürler bunlar.

Unuttuklarım beni affetsin. Ve Girne halkı. Merkezimizde hiç güvenlik yok. Zaman zaman yaşanan küçük tatsızlıklar olmadı değil. Ancak bize gösterdiğiniz saygı ve anlayışla inanın bu ortaklığın en büyük payı oldunuz.

Bana gelince,

Değerli sınıf arkadaşım Prof. Dr Necmettin Kutlu’nun bir yazısında okumuştum. “Tıp fakültesini bitirdiğinde doktor olursun, işinde para ilişkisi rafa kalktığında ise hekim” demişti.

Anlayacağınız son üç aydır kendimi hekim oldum. Keşke mevcut koşullar, belli bir yaşam standardına ulaşmama daha önceden imkân verseydi diye hayıflanmıyor değilim. Bir gün tüm doktorların para ilişkisinden arınmasını sağlayacak bir düzen kurulması umuduyla herkesi sağlıkla kucaklarım.”

banner36
Yorumlar (0)
banner6