banner26

Dr. Dizdarlı, İstanbul izlenimini anlattı: "Süslü, güzel ama mutsuz bir gelin"

Güncel 20.12.2021, 16:09 20.12.2021, 16:21
96
Dr. Dizdarlı, İstanbul izlenimini anlattı: "Süslü, güzel ama mutsuz bir gelin"
banner32

Dr. Bülent Dizdarlı, geçtiğimiz hafta İstanbul’a yaptığı ziyaretin ardından ülkeye dönüşünde izlenimlerini paylaştı.

Bülent Dizdarlı “İstanbul 2022 ye girmeye şimdiden hazır. Her taraf süslenmiş vaziyette. İstanbul bir gelin gibi. Süslü güzel ama mutsuz bir gelin.” yorumunu yaptı.

Dizdarlı’nın paylaşımı şöyle:

Geçenlerde İstanbul’daydım. Pandemi nedeniyle ömrümün on yılını geçirdiğim bu şehre uzun zamandır gidememiştim. Her ne kadar zaruri sebeplerle oraya gitmiş olsam da bulunduğum sırada etrafı gözleme şansını buldum.
Her şeyden önce şunu söyleyeyim. İstanbul Yirmi milyonun üstümde insanın yaşadığı gerçek bir memleket olmuş. Sokaklar insan dolu. Eskiye göre artık çok şey farklı.
Bir kere çok sayıda Arap turist var. Tüm iyi oteller onlarla dolu. Acayip alış veriş yapıyorlar. Düşünün bir vito otelin kapısına dayanıyor ve içinden paket paket alış veriş malzemesi iniyor. Üstelik bu bir Arap turist için bir defaya mahsus bir şey değil. İstanbul’da kaldığı sürece devamlı yaptığı bir olay. O kadar ki konfeksiyon mağazalarında satışa sunulan nerdeyse tüm kıyafetler Arap zevkine göre hazırlanmış.
TL’nin değer kaybının İstanbul’a getirdiği Turistler arasında Ruslar’ı Bulgarları ve Yunanlıları da görebilirsiniz. Turistler, her ne kadar kaldıkları iyi oteller için100-180 Euro günde ödesede , neticede bu paralarını giyecek ve yiyecek için harcarlarken bayağı kâr ediyorlar. Anlayacağınız İstanbul yabancıların mutlu şehri.
Yerli halk ise tedirgin. Sen daha sormadan içlerini 
döküyorlar. Örneğin bir mahalle bakkalından süt ve su alayım dedim. Daha fiyatı sormadan “ Her şey pahalı, bak bu peyniri 100 tl kilosu satıyordum. Ama bu gün bana gelişi 120 TL. Bu işi nasıl çevireceğiz, bilemiyorum” diye yakınıyordu.
Bir diğer dikkatimi çeken ise taksiler. Eskiden taksiler insanların peşinde koşardı. Şimdi ise Taksi bulmak çok zor. Belli ki Taksi sayısı yetersiz kalıyor.
AVM’lere ve bir çok kapalı alana girerken HES kodunuzu göstermek zorundasınız. Aksi halde kesinlikle almıyorlar. Ama bu kalabalık şehirde insanların bunun dışındaki kurallara uyduğunu söylemek çok mümkün değil. Hekimler ve Sağlık çalışanları dışında işin çok da ciddiyetinde olan yok.
Ama her şeye rağmen İstanbul 2022 ye girmeye şimdiden hazır. Her taraf süslenmiş vaziyette. İstanbul bir gelin gibi. Süslü güzel ama mutsuz bir gelin.


 

Yorumlar (0)
banner6