banner26

Eczacılardan Kalkanlı’ya 10 bin fidan

Güncel 04.03.2021, 17:43
77
Eczacılardan Kalkanlı’ya 10 bin fidan
banner32

Eczacılar Birliği, Kalkanlı bölgesinde geçtiğimiz yıl yangın sonucu kül olan ormanlık alanın yeniden yeşillendirmesi için 10 bin fidan dikecek

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği, geçen yıl Kalkanlı bölgesinde yanan ormanlık alanın yeniden yeşillendirmesine katkı sağlamak amacıyla 10 bin fidan dikecek.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği arasında, Eczacılar Birliği Anı Ormanı oluşturulması için protokol imzalandı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz protokole imza koydu.

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz, 14 Mayıs tarihinin Dünya Eczacılık Günü olduğunu anımsattı. Öksüz, şöyle konuştu:

“Birlik olarak, 14 Mayıs’ta hem eczacımıza hem de doğaya bu yorgun sürecin ardından bir hediye verelim istedik. Hedefimiz, 14 Mayıs’ta resmi açılışını yapacağımız bir Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Anı Ormanı yaratmaktır. Bugüne kadar insanımıza ilaç hizmeti sağladık. Bugün de sizin vesilenizle çevremize, doğamıza bir ilaç olalım dedik. Umarım bu girişimimiz, diğer sektörlere de örnek olur.”

Öksüz, dikilecek her fidana, ilaç ve ecza sektöründe çalışan bireylerin isimlerinin verileceğini de sözlerine ekledi.

Bakan Çavuşoğlu da, ülkenin geleceğinde yeni nesillere daha iyi bir doğa bırakmanın herkesin yükümlülüğü olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, Birliğin, 14 Mayıs Dünya Eczacılar Günü dolayısıyla yapılması muhtemel harcamalardan tasarruf ederek, bu harcamaların doğaya hediye edilmesi yönündeki düşüncesinin takdirde şayan olduğunu dile getirdi.

Yorumlar (0)
banner6