banner26

Eğitime grev arası

Güncel 27.12.2021, 15:57
69
Eğitime grev arası
banner32

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), “alım gücünün korunması, adaletli bir vergi sistemi, alım gücünün korunacağı bir para birimi, onlarca yıldır teşvik, muafiyet alıp bir kuruş vergi ödemeyenlerin topluma çaldıklarını geri vermeleri,  servet vergisini konuşmak ve çocukların geleceklerinin çalınmasına engel olmak için” yarın eylemde olacağını duyurdu.
KTOEÖS tarafından yapılan Başkan Ozan Elmalı imzalı yazılı açıklamada, saat 10:30’da sendika önünde toplanılıp Meclise yürüneceği ifade edildi.
“EKONOMİK ÇÖKÜŞ VE TOPLUMSAL YOK OLUŞU KABUL ETMEYECEĞİZ”
Toplumun her geçen gün yoksullaştırıldığı, el avuç açan, muhtaç duruma düşürüldüğü; devleti yönetenlerin sorumluluk duymak bir yana, memleket yangın yerine dönmüşken bunun farkında bile  olmadığı ileri sürülen açıklamada;  “Ekonomik çöküşü ve toplumsal yok oluşu kabul etmeyeceğiz. Yarın sokaktayız” denildi.
Devlet yetkililerinin adalet, fırsat eşitliği  ve  hak-hukuku umursamadığı savunulan açıklamada, “vurdumduymazlık, bencillik ve  adaletsizliğin bedelini  ülkenin gençleri ile çocuklarının ödediği” görüşü ifade edildi.
Açıklamada; “Bu ülkeyi yönetenler için ülkeye kim gelmiş, kim gitmiş önemli değildir. Yeter ki ekonomik çark çalışsın, insan sayısı artsın. Nitelik hiç önemli değil, nicelik bize yeter diyorlar. Bu ülkenin evlatlarını göç yollarına döküyorlar. Buna isyanımız var. Bu toplum bunları hak etmiyor. Dayattıklarınızı kabul etmiyoruz. Yarattığınız düzeni kabul etmiyoruz. Adaletsizliği, umur tacirliğini, el avuç açan bir anlayışı, halkı muhtaç halde dönüştüren bu yapıyı reddediyoruz” denildi.
Bölge bazında okulların grev saatleri ise şu şekilde açıklandı:
“- Karpaz – Lefke Bölgesi: 07:55 – 13: 05
Mağusa – İskele – Geçitkale – Gönendere – Polatpaşa – Güzelyurt – Lapta -
Esentepe: 09:15 – 13:05
Girne – Lefkoşa Merkez - Lefkoşa Çevre: 10:00 – 13:05”.

banner36
Yorumlar (0)
banner6