banner26

Ekonomik paket yarın açıklanıyor

Güncel 29.06.2022, 12:14
94
Ekonomik paket yarın açıklanıyor
banner32

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, hükümetin hazırladığı ekonomik paketin yarın halkla paylaşılacağını açıkladı.

Amcaoğlu, Başbakan Ünal Üstel’in önderliğinde Merkez Bankası’nda yapılacak bugünkü toplantıda ekonomik paketle ilgili çalışmaların tamamlanacağını ve yarın Meclis Mavi Salonu’nda Başbakanın sunumu ile halkla paylaşılacağını kaydetti.

Bakan Amcaoğlu, BRT’ye açıklamasında, ülkedeki tüm unsurların bilmesi gerekenin, Ekonomik Paket’teki ana fikrin alım gücünün eski haline getirilmesinin desteklenmesi olduğunu kaydetti.

Bakan Amcaoğlu, ülkenin enerji politikaları ve hedefleri konusunda da açıklama yaptı. Amcaoğlu, enerji arzında yaşanan sıkıntıların herkesçe bilindiğini de anlatarak, son 4 yılda Elektrik Kurumu’na yatırım yapılmadığını belirtti.

Türkiye’den gönderilen Mobil Elektrik santralleri ile enerji arzında yaşanan sıkıntıların azalacağını kaydeden Bakan Amcaoğlu, süratle “Enerji Dairesi” yasasını hazırladıklarını ve bunun Meclis Genel Kurulu’nda görüşüleceğini anlattı.

Bakan Amcaoğlu, “Kısa, orta ve uzun vade de enerji ile ilgili yapılmak istenenler, Enerji Dairesi’nin çalışmaları ile planlanacak. Neyi ve nasıl kimlerle yapacağımızı planlamış olacağız bu yasalarla. Bu yasa komitelerde ve Meclis’in yeni yasama yılında görüşülecek yasallaştıktan sonra bölgenin enerji verimliliği arzının adımları belirlenmiş olacak” dedi.

Bakan Amcaoğlu, Enerji Dairesi kurulurken, Enerji Üst Kurulu oluşturulurken ve Enerji verimliliği yasası geçirilirken, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun da daha sağlıklı, daha verimli çalışacağını anlattı.

Amcaoğlu, “Birbirimizi suçlayarak bir şey yapamayız. Halen daha Teknecik santralinin devreden çıkabileceği korkusu yaşıyoruz. Bu boşluğu doldurmak zorundayız.” dedi.


 

banner36
Yorumlar (0)
banner6