banner26

Ekonomik pakette neler olacak?

Güncel 29.06.2022, 16:17
682
Ekonomik pakette neler olacak?
banner32

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, hükümetin hazırladığı ekonomik paketin yarın halkla paylaşılacağını açıkladı.

Öte yandan Başbakan Ünal Üstel'in bugün açıklayacağı hükümetin ekonomik paketine ilişkin detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Ekonomik paketin içerisinde bir defaya mahsus engelli maaşı alanlara bin TL, yoksul maaşı alanlara 2 bin TL ödenek çıkarılacak.

Esnafa 6 ay ödemesiz, yüzde 80 Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli kredinin yüzde 13 faiz ile birlikte verileceği kaydedilirken, çekilebilecek en yüksek miktarın 150 bin TL olacağı ifade edildi. Krediden faydalanacak olacak esnaf, ilk 6 ayın sonunda çekeceği krediyi, 36 ay içinde ödemek zorunda.

Açıklanacak pakette, hayvan üreticileri ve güneş enerji paneli kurulacak girişimcilere de kaynak ayrıldı. Hayvancıya toplam 20 milyon TL ayrılırken, aynı mantıkta, güneş enerjisi kurması için ihracatçıya yüzde 21 faiz ile 60 milyon TL ayrıldı.

Vatandaşların Halk Bank’ın kredi imkanından yüzde 9,5’lik faizle yararlanabilecekleri belirtilirken, serbest meslek kategorisinde bulunan kişilere ise kredi kartı kullanımı zorunlu kılınacak.

Turizm ve sanayi sektöründe elektrik indiriminin sağlanacağının da ifade edildiği ekonomi paketinde, en az 30 kuruş elektrik indirimi sağlanacağına vurgu yapıldı.

‘Mini ekonomi paketi’nde son olarak, Eylül 2022’nin sonuna kadar tapu harcına 1/3 indirim olacağı, sözleşmeli satışın ise yapılmayacağı da belirtildi. (Kıbrıspostası)

Yorumlar (0)
banner6