banner26

Fahiş faturalara Kıb-Tek'ten açıklama: "Sıcaklardan kaynaklı..."

Güncel 01.08.2022, 16:56
393
Fahiş faturalara Kıb-Tek'ten açıklama: "Sıcaklardan kaynaklı..."
banner32

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Akyiğit, zamdan daha çok sıcaklardan kaynaklı elektrik tüketimindeki artışın yüksek fiyatlı faturalara sebebiyet verdiğini söyledi.

Temmuz ayında gelen elektrik faturaları vatandaşı çileden çıkarttı. 
İhalesiz ve yüksek fiyata alınan yakıtın faturası yine vatandaşa çıktı. 
Bir önceki ay 400 - 500 TL ödeyen vatandaşa bu ay 2000 - 3000 TL fatura geldi.
Temmuz ayı elektrik faturaları vatandaşın cebini yakarken, ihalesiz bir şekilde yakıt alınan ve sürekli zarara uğrayan KIB-TEK'te borç yükü vatandaşın sırtına yüklendi. Gelen faturalar karşısında, vatandaş öfkeden çılgına döndü.
İsyan noktasına gelen vatandaşlar önceki ay faturalarının 3-4 katı tutarda gelen faturaları karşısında ne yapacağını şaşırırken, “nasıl ödeyeceğiz” çığlıkları dağ oldu….
Hayatın giderek pahalandığı ülkemizde vatandaşlar, kara kara temel tüketim maddesi olan elektrik faturalarını nasıl karşılayacağını ve bu kavurucu yaz sıcaklarında en uygun şekilde nasıl serinleyeceklerini düşünmeye başladı.
Bu kapsamda başta KIB-TEK olmak üzere hükümete de öfke arttı. 
Sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan vatandaşlar, yüksek gelen elektrik faturalarına isyan etti.
AKYİĞİT: TEMMUZ’DA ELEKTRİĞE GELECEK OLAN ZAMMI HAZİRAN BAŞINDA DUYURMUŞTUK
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Akyiğit ise konuyla ilgili açıklama yaptı.
Haziran ayı başında katıldığı bir TV programında elektriğe kilowatt başına 60 kuruş zam yapıldığını açıkladığını hatırlatan Akyiğit, “Temmuz ayında elektriğe gelecek olan zammı önceden duyurmuştuk” dedi.
Akyiğit, Temmuz ayı içerisinde elektrik tüketiminin arttığını ifade ederek, “Elektrik tüketimi artınca, üstüne zam da eklenince faturalar haliyle yüksek geldi” açıklamasında bulundu.
Ağustos’un başında gelen faturaların Temmuz ayının faturası olduğunu vurgulayan Akyiğit, “Önceden açıklandığı için, tekrardan zam olacağını duyurmadık” diye konuştu.
Akyiğit, zamdan daha çok sıcaklardan kaynaklı elektrik tüketimindeki artışın yüksek fiyatlı faturalara sebebiyet verdiğini de sözlerine ekledi.
 

Yorumlar (0)
banner6