banner26

“Federasyon bitmiştir”

Güncel 18.09.2020, 20:46
60
“Federasyon bitmiştir”
banner32

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Yunan gazetesi (Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili) alçakça bir manşet attı. Yunan Büyükelçiyi bakanlığa çağırdık." dedi.

Çavuşoğlu, "Biz (Kıbrıs meselesinde) artık federasyon için müzakere etmeyeceğimizi defalarca söyledik. Kıbrıs meselesinde başarısız olacak yeni bir maceraya atılmanın hiçbir anlamı yoktur." dedi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Crans-Montana’nın bittiği yerden müzakerelere tekrar başlamanın mümkün olmadığını söyledi. 

“5'li konferans olursa iki devletli ve konfederasyon başta olmak üzere diğer seçenekleri değerlendireceğiz” diyen Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Önceliklerimiz farklı…  Adaya vardığımız zaman Sayın Akıncı’ya da açık ve net şekilde söyledik. Dolayısıyla bunu başka yerlere çekmeye gerek yok işin özeti budur. Federasyon için ucu acık bir maceraya giremeyiz. Sonuç alıcı müzakereyi değerlendirip, öbür seçenekleri ele almamız gerekiyor. Gayri resmi toplantıda iki devletli çözüm başta olmak üzere diğer seçenekleri müzakere edeceğimizi güçlü bir şekilde ifade edeceğiz.

Federasyon için müzakere yaparsak bir yere varamayacağımızı emin şekilde biliyoruz. Rum tarafı, Türk tarafıyla hiçbir şey paylaşmak istemiyor. Dönüşümlü başkanlık konusunda da önce evet dedi. Crans Montana’da geri adım attı. Anastasiadis, ‘Kıbrıslı Rumlar olarak Türklerle hastanemizi bile paylaşmak istemiyoruz’ demişti.”

Çavuşoğlu, “KKTC’de de,  ‘kendi lehine veya Türkiye bizim pozisyonumuzda’ gibi açıklamalar yapmaya gerek yok. Kıbrıs Türk halkı, Kıbrıs’ın ve Türkiye’nin stratejik bir konumda olduğunu bilmelidir.”

banner36
Yorumlar (0)
banner6