banner26

Gece yarısı görevden alınan Öksüzoğlu'ndan, sitemli paylaşım: "Birilerine risk oldum"

Güncel 17.06.2022, 14:10
50
Gece yarısı görevden alınan Öksüzoğlu'ndan, sitemli paylaşım: "Birilerine risk oldum"
banner32

Bakanlar Kurulu kararı ile görevden alınan İstatistik Kurumu Eski Başkanı Türel Öksüzoğlu, beni atayan da alan da aynı parti’ diyerek, UBP’lilere mesaj verdi ve “23 Ocak seçimlerinde az farkla kaybettiğim için birilerine rakip/risk oldum” dedi


Gece yarısı Bakanlar Kurulu kararı ile görevden alınan İstatistik Kurumu Eski Başkanı Türel Öksüzoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ‘emek zay olmaz’ diyerek, sitem etti

Öksüzoğlu, ‘beni atayan da alan da aynı parti’ diyerek, UBP’lilere mesaj verdi.

Türel Öksüzoğlu, 23 Ocak seçimlerinde Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne Milletvekili adayıydı.

Öksüzoğlu paylaşımında şunları kaydetti:

“Emek zay olmaz”
KKTC İstatistik Kurumunun ilk başkanı olarak atandığım kurumdan, 17.06. 2022 tarihinde 00.25 saati itibarı ile Görevden alındığımı öğrenmiş bulunmaktayım…(Üç imzayla atanıp üç imzayla alınabileceğini biliyorum)
Ancak daha öncede görevden alınan bir kamu görevlisi olarak, görevden alınmamın farkını ve duygularımı ortaya koymak isterim:
1-Beni Atayan da alan da ayni parti.
2-İçişleri Yerel Yönetimler müdürlüğü görevimden alınacağımda dönemin bakanı (farklı parti olmasına rağmen) beni odasına çağırarak kahve ısmarlamış ve bana teşekkür ederek yazımı elime tebliğ etmiştir…17.06.2022 tarihli görevden alınma yazımı ise bana; saat 00.25 de resmî gazeteden tebliğ edilmiştir. (sosyal medyadan)
3-23.01.2022 tarihinde Parti Başkanının istemi ile zorla aday çıkartıldım. (Çok küçük bir farkla da vekilliği kaybettim) Doğal olarak birilerine rakip/risk oldum.
4- en önemlisi Kurum benim çocuğum gibidir….
Çünkü kurucu başkanı olarak Kurumun her noktasında ve virgülünde emeğim var…Şöyle ki;
15.07.2019 yılında istatistik kurumuna ilk Başkan olarak atandım ve Kurumun tek personeliydim …Birde düşünün ki iş yapacak başkan odam bile yokdu!!

28 mayıs 2019’da yasa geçiyor ancak kurumun bütçesi yok, sekreteryası, telefonu, odacısı, idari personeli, araç gereci v.s. yani kısacası hiç bir altyapısı ve personeli yok… Yokluk içinde başladığımız bu yolda DPÖ’nün odalarından birini aldık ve göreve başladık…

İlk iş olarak istatistik araştırma dairesindeki personeli kuruma alabilmek için 3 ay ikna etmeye çalıştım ve intibaklarını yapmayı başardım … ‘Tabi ki ikna etmek için de ekip arkadaşlarıma bazı sözler vermiştim’…

Ekip arkadaşlarımızla anlaştığımız gibi; Başkan Yardımcımı, 2 Şube Amirimizi atadık, 3 Şube amirimiz de KHK da atanmayı bekliyor. Ayrıca ilk atama için verdiğimiz sözü de tuttuk ve 12 kişiyi kuruma alarak yeni vizyon kattık.

Çok şükür ki; Bir kişiyle başladığım kurumda, 3 yılın sonunda idari kadro ile birlikte 37 kişiye ulaştık…Bu arada TC Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Koordinasyonu aracılığı ile TÜİK ile protokol imzaladık. Bu kapsamda da TÜİK personelimize teknik eğitimler vermeye devam ediyor. Avrupa Komisyonu finansmanlığında Dünya Bankası teknik desteği ile yürüttüğümüz projelerimiz; Hane Halkı Bütçe Anketi Haziran 2022’de yani bu ay sonu biter…Eylül ayının sonuna kadar da analizleri tamamlanacaktır. Devamında Yoksulluk endeksimiz tamamlanacak …TÜFE Sepeti Güncellenecek….Ayrıca “istatistik Kurumunun fiziki altyapısının oluşturulması” projemiz AB Komisyonu tarafından desteklenmiş ve ihalesi tamamlanmıştır. (Ekim 2022 tarihinde monteler gerçekleşecektir) Yine AB finansmanı Dünya bankası teknik desteği ile “İnput-Output tabloları” çalışmalarımızda başlamıştır. Devamla Dünya Bankası ile GENDER çalışmalarımız da devam etmektedir …Kurumumuz ilk Resmî İstatistik Programımız (RİP) da hazırlamış ve bakanlar kurulundan onaylatarak yayınlamıştır. RİP’de planlanan tüm teknik işler yerine getirilirken, MAKS( Mekansal Adres Kayıt Sistemi), Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) tamamlayarak, alanda nüfus ve adres eşleştirilmesini yapmayı çok arzulamama rağmen sürem yetmediği için çok üzgünüm.
Sözlerime son verirken Kurum Başkanı sıfatı ile yaptığım tüm iş ve işlevlerde hep yanımda olan çok kıymetli ekip arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler”

banner36
Yorumlar (0)
banner6