banner26

Görevi devralan Alişan Şan'dan ilk açıklama

Güncel 26.07.2022, 18:07
304
Görevi devralan Alişan Şan'dan ilk açıklama
banner32

Görevi devralan Maliye Bakanı Alişan Şan, halkın refah ve yaşam kalitesini artırmak için çalışacaklarını, devlet olarak tasarruf tedbirlerini almaya devam ederken, devlete gelir getirici birçok konuda süratle adımlar atacağını belirtti

Görevi devralan Maliye Bakanı Alişan Şan, daima desteğini gördüğü Sunat Atun’un kendisi için söylemiş olduğu sözlerden mutluluk duyduğunu ifade ederek teşekkür etti.

Bunun bir bayrak devri olduğuna işaret eden Şan, “Takdir Başbakanımızındır. Böyle bir görevi bana tevdi etti. Kendisine de çok teşekkür ederim. Ben de bıraktığınız yerden bu görevi alıp, daha iyi noktalara taşımak için canla başla uğraşacağımın sözünü hem Başbakanımıza, hem size, hem de halkımıza veriyorum. İnşallah hayırlı olacak” dedi.

Dünyanın gerek siyasal, gerekse ekonomik gelişmelere bağlı olarak çok zor bir dönemden geçtiğine işaret eden Şan, emtia fiyatlarının orantısız bir şekilde yükselmesi, enerji fiyatlarının yükselmesi ve dünyadaki tedarik zincirinin bozulmasının ülke ekonomilerine yansımasının çok ağır olduğunu ve enflasyonist bir ekonomi ile karşı karşıya kalındığını ancak bu zorlukların üstesinden gelmek için, canla başla çalışacaklarını kaydetti.

Maliye Bakanı Alişan Şan konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Şunun bilincindeyim. Her zaman yanımızda olan bir Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti var. Ne zaman bir nefese ihtiyacımız olsa, o nefesi Türkiye Cumhuriyeti’nden bulduk. Bu bağlamda da başta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, yine her zaman yanımızda olan Kıbrıs işlerinde de sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’a, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne ve diğer tüm yetkililere teşekkürü borç bildiğimizi bir kez daha belirtmek isterim. Yeni dönemin hayırlara vesile olmasını dilerim. Yeni dönemde inşallah ulusumuza, milletimize, devletimize, halkımıza, çocuklarımıza, güzel işler yaparak, güzel yarınlar bırakırız” dedi.

Alişan Şan, halkın refah ve yaşam kalitesini artırmak için çalışacaklarını kaydederek, halkın ve dar gelirlinin ekonomik refahına dokunmadan devlet olarak tasarruf tedbirlerini almaya devam ederken, devlete gelir getirici birçok konuda süratle adımlar atacağını belirtti.

Maliye Bakanı Şan konuşmasının sonunda bir kez daha, Başbakan Ünal Üstel’e teşekkür ederken, “özellikle Başbakanımıza, bu zor süreçte bana güvendiği için çok teşekkür ederim” dedi.

Şan, bu göreve gelirken, Meclise yeni seçilen genç ve yeni bir milletvekili olduğunu, genç siyasetçilerin başarılarının, ülke gençliğine de örnek teşkil edeceğini, ülkenin daha güzel yarınlara ulaşmasında gençlerin rolünün önemli olduğunu kaydetti. Bu bağlamda Başbakan Ünal Üstel ve UBP’nin de gençlere önemli görevler vermesi, gençlerin bu görevi üstlenmesinin önemine değindi.

Yorumlar (0)
banner6