banner26

Güney'de alarm: Durum çok kritik

Güncel 20.04.2021, 18:22
166
Güney'de alarm: Durum çok kritik
banner32

Rum Sağlık Bakanlığı, ülkedeki sağlık sisteminin sınırda olduğunu açıkladı. Rum Devlet Sağlık Hizmetleri Örgütü ise önümüzdeki günlerde vakaların daha da artış göstereceğini ve durumun çok kritik olduğunu vurguladı

Güney’de yayımlanan Fileleftheros gazetesi, Güney Kıbrıs’ta koronavirüs konusunda devlet hastaneleriyle özel hastaneler arasındaki işbirliği çerçevesinde, geçen hafta sonu 35 hastanın, devlet hastanelerinden özel hastanelere taşındığını yazdı.
Rum Sağlık Bakanı Konstantinos Haralambus, ülkedeki sağlık sisteminin sınırda olduğunu ancak dayanmaya devam ettiğini belirtti.
Rum Devlet Sağlık Hizmetleri Örgütü (OKİPİ) ise önümüzdeki günlerde koronavirüs vakalarının daha da artış göstereceği ve buna bağlı olarak hasta girişlerinin çoğalacağı yönündeki öngörüye sahip olduğu kaydedildi.
Gazete, Rum Sağlık Bakanı, OKİPİ ve Özel Hastaneler Birliği arasında bir süre önce gerçekleştirilen toplantıda hastaların hangi şartlarda ve ne şekilde taşınacağına dair yöntemlerin ele alındığını yazdı.
OKİPİ Basın Sözcüsü Haralambos Harilaou yaptığı açıklamada “durumun çok zor ve çok kritik olduğunu söyleyerek, toplumdaki vaka artış hızına bağlı olarak işlerin daha da kötüye gideceğinin anlaşıldığını” ifade etti.
Harilaou, geçen cumartesi günü hasta yoğunluğu nedeniyle Larnaka Genel Hastanesi’nde ikinci bir kliniğin devreye girdiğini, gerekmesi halinde Baf Hastanesi’nde de ikinci bir kliniğin açılacağını belirtti.
Öte yandan Alithia gazetesi, Güney Kıbrıs’taki devlet hastanelerinin kapasite olarak sınırda bulunduğunu, özellikle son 24 saat içerisinde artan koronavirüs vakaları nedeniyle büyük bir baskı altında olduğunu yazdı.
Habere göre, Güney Kıbrıs genelinde şu anda devlet hastanelerinde, 68’i yoğun bakımda, toplam 283 koronavirüs vakası tedavi görüyor.

 

banner36
Yorumlar (0)
banner6