banner26

Güney Kıbrıs’ta turizm ağustos ayında da kayıp

Güncel 11.07.2020, 16:38
135
Güney Kıbrıs’ta turizm ağustos ayında da kayıp
banner32

 Güney Kıbrıs’ta, yetkililerin dün ilk kez, turizmin büyük olasılıkla Ağustos ayında da “ölü” olacağını kabul ettikleri ifade edildi.
Alithia gazetesi “Sert İniş- Turizm Ağustos’ta da Ölü” başlıklarıyla manşete çektiği haberinde, İngiltere ve İsrail gibi temel pazarlar olmadan, durumların zor olduğunu yazdı.
Gazete, Güney Kıbrıs’ta yetkililerin dün ilk kez, turizmin büyük olasılıkla Ağustos ayında da “ölü” olacağını kabul ettiklerini ve bunun sebebinin ise, İngiltere ve İsrail gibi temel pazarların B kategorisine konması olduğunu kaydetti.
Habere göre, Rum Turizm Müsteşarı Savvas Perdios dün konu hakkında yaptığı açıklamada, İngiltere’ye atıfta bulunarak “Dürüst olmam gerekirse, son günlerde turizm acenteleriyle gerçekleştirilen telekonferansların akabinde, İngiltere B kategorisinde olduğu sürece, Kıbrıs’a seyahat etmekle ilgilenmediklerinin net olduğunu” belirtti.
Perdios “İngiltere ve İsrail gibi temel pazarlar oyunun dışında olduğu andan itibaren, durumların hem Temmuz, aynı zamanda büyük olasılıkla Ağustos için oldukça zor olduğunu” söyledi.
Perdios “İngilizlerin A kategorisine konulmamaları durumunda, Kıbrıs’a gelmelerinin beklenmediğini” de belirtti.
Otellerin yeniden açılması konusunda ise Perdios, şimdilik açılan otellerin sayısının az olduğunu ifade etti.
Mevcut durumun yüzünden Baf’ta faaliyet gösteren otel ve eğlence merkezlerinin sayısının da çok az olduğu ve Baf sakinlerinin bu duruma tepkili oldukları da ifade edildi.
 BAZI KISITLAMALAR KALDIRILDI
Gazete, başka bir haberinde ise, Rum kesiminde, yaşlı ve engellilerin kaldığı devlete ya da özele bağlı kurumlar, çocukları ve ergenleri koruma evleri aynı zamanda engelli şahıslara 24 saat bakım sağlayan yerlere yapılacak olan ziyaretlerle ilgili kısıtlamaların dünden itibaren kaldırıldığını yazdı.
Öte yandan son haftalarda Güney Kıbrıs’ta kayda geçirilen iyi epidemiyolojik durum yüzünden, 12 Temmuz’dan itibaren sosyal toplantılara katılacak olan kişi sayısının artırılacağını yazan gazete, 22 Ağustos ile 15 Eylül tarihleri arasında, düğün veya vaftiz törenlerine katılımın ise 350 kişiyle sınırlandığını belirtti.
Gazete, Rum kesiminde evlerde ve/veya kamu alanlarında sosyal toplantılara katılımın dış mekan için 150’den 250’ye, iç mekan içinse 75’ten 100 kişiye artırıldığı da ifade edildi.
Gazete, festivaller ve konserlerle ilgili kararların beklemede olduğunu ve bu tarz etkinliklerin ne zaman gerçekleştirileceğine dair henüz bir karar alınmadığını da ekledi.
İKİ YENİ VAKA
Gazete, Güney Kıbrıs’ta son 24 içerisinde gerçekleştirilen bin 159 test sonucunda 2 yeni Covid-19 vakasına da rastlandığını ve toplam vaka sayısının 1010’a yükseldiğini de yazdı.
Vakalardan birinin seyahat geçmişine sahip olduğu, diğer kişinin ise yolcular ve ülkeye geri dönenlere yapılan testler sonucunda tespit edildiği belirtildi.
Vakalardan birinin Suudi Arabistan’dan ülkeye dönen bir Kıbrıslı Rum, diğerinin ise Bulgaristan üzerinden Güney Kıbrıs’a giden Sırp bir turist olduğu belirtildi.
KORONAVİRÜS TESTLERİ
Politis gazetesinde yer alan bir haberde ise, reaktif madde eksikliğinden ötürü Limasol ve Baf Genel Hastanelerindeki koronavirüs testlerinin durduğu belirtildi.
Limasol hastanesinde bir aydan fazla bir zamandır, reaktif madde temin edilmesi ve testlerin yapılması için gereken ekstra personelle ilgili sözleşmenin, Rum Devlet Sağlık Hizmetleri Kurumu (OKİPİ) tarafından yenilenmesinin beklenmekte olduğunu yazan gazete, alınan numunelerin Nöroloji ve Genetik Enstitüsüne gönderilmekte olduğunu ekledi.

Yorumlar (0)
banner6