banner26

"Hayırlı olsun” mesajı verdiler

Güncel 12.05.2022, 16:52
23
"Hayırlı olsun” mesajı verdiler
banner32

UBP Milletvekili Üstel, hükümeti kurma çalışmaları kapsamında YDP'nin ardından DP'yi ziyaret etti. "Hayırlı olsun" temennilerini paylaşan iki isim, hükümet programına son şeklinin verilmesini bekliyor

Hükümeti kurmakla görevlendirilen UBP Girne Milletvekili Ünal Üstel, Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu ile görüştü. Üstel ve Ataoğlu, hükümet programı üzerinde çalışma yapılmasını kararlaştırdı.

İçişleri Bakanı ve UBP Girne Milletvekili Ünal Üstel, hükümetin süratle oluşması ve icraata başlaması gerektiğini söyleyerek, ülkenin buna ihtiyacı olduğunu belirtti.
Görüşme sonrası basına açıklama yapan Üstel, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Anayasa’nın verdiği yetkiyle hükümeti kurma görevini kendisine verdiğini anımsatarak, bu yetkinin UBP yetkili organları tarafından da onaylandığını kaydetti.
Üstel, “Bu doğrultuda bizimle birlikte bu yolları daha önce de yürüyen bugün de ve yarın da yürüyecek olan YDP ve DP ile birlikte iki günden beri çalışmalarımız devam ediyor. Bugün geldiğimiz noktada ülkedeki ekonomik ve diğer sıkıntıları göz önünde bulundurduğumuzda zamanla yarışarak bir an önce ülkedeki hükümet boşluğunu doldurmak için çalışmaları başlattık, son noktaları koyduk” dedi.
Halkın daha ferah ve rahat yaşaması için zaman kaybetmeden bir an önce hükümeti oluşturmak için gösterdikleri çaba için koalisyon ortaklarına UBP milletvekili ve ekip arkadaşlarına teşekkür eden Üstel, hükümeti oluşturup süratle icraata başlamak gerektiğini, ülkenin buna çok ihtiyacı olduğunu belirtti.
ATAOĞLU
DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, hükümetin kurulmasıyla ilgili görüşme ve önerilerde bulunduklarını, ekiplerin birlikte çalışma başlattığını söyleyerek, çalışmalar sonucunda hükümet programının ortaya çıkacağını belirtti.
“Ülke için hayırlı olsun” diyen Ataoğlu, yeni kurulacak olan hükümette Üstel’in başbakanlığının hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Kurulacak hükümetin ekonomiyi ileri taşıması, maliyenin gelirlerini artıracak giderlerin azalacağı önlemlerin bir an önce hızlı şekilde hayat bulmasıyla ilgili sohbet ettiklerini, anlaştıklarını söyleyen Ataoğlu, “Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

Yorumlar (0)
banner6