banner26

Hükümet Konağı yeniden hayat bulacak

Güncel 05.08.2020, 16:23
67
Hükümet Konağı yeniden hayat bulacak
banner32

Değirmenlik'te yer alan Osmanlı dönemi Hükümet Konağı restore ediliyor.

Dışişleri Bakanlığına bağlı Eski Eserler Dairesi ve Değirmenlik Belediyesi işbirliğinde yapılacak restorasyon projesi için imzalar bugün atıldı.

Kazırlanan protokol uyarınca Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından uygun bulunacak olan bir projeye göre Hükümet Konağı restore edilecek ve kullanıma açılacak.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından duyuru yapan Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın paylaşımı şöyle:

Bir zamanlar evlerinin önünden geçen evleklerden soğuk suların aktığı, dedemle koyunları yıkadığımız beon havuzları olan çocukluğumun ayrılmaz parçası güzelim Değirmenlik...

Bugün Değirmenlik'te Osmanlı dönemi Hükümet Konağı'nın restore edilerek kültür-sanat aktiviteleri yer alacak şekilde 10 yıllığına Değirmenlik Belediyesi'nin kullanımına verilmesi için bir protokole imza koyduk.

Başbakan Yardımcılığı'na bağlı Eski Eserler Dairesi yetkililerinin Değirmenlik Belediyesi ile ortaklaşa yaptıkları bir çalışma sonucunda hazırlanan protokol uyarınca Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından uygun bulunacak olan bir projeye göre Hükümet Konağı restore edilecek ve kullanıma açılacak.

Önünde oyunlar oynadığımız Yüksek Gave'nin yanıbaşındaki Konak bir dönem kütüphane olarak da kullanılmıştı.

Merkezi hükümetin her şeye yetişmesi mümkün değil elbet. Bu nedenle Hükümetin Belediyelerle işbirliğine güzel bir örnek teşkil edeceğini düşünüdüğüm bu protokolü imzalayabildiğimiz için memnunum.

Başta Değirmenlik Belediyesi Başkanı sn Karavezirler ile belediye çalışanlarına ve Eski Eserler Dairemizin yetkililerine emekleri ve asıl bundan sonra yapacakları için şimdiden teşekkür ederim.

banner36
Yorumlar (0)
banner6