banner26

İŞAD: “Yeni dünya eski statüko anlayışı”

Güncel 29.06.2020, 15:39
97
İŞAD: “Yeni dünya eski statüko anlayışı”
banner32

Kıbrıs Türk İş İnsanlar Derneği (İŞAD) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Mamülcü, CoVid-19 pandemisinin değişim konusundaki gerekli farkındalığı sağladığını ifade etti. 

Son 3 yılda ülke yararına yönelik gelir artırıcı yasa veya kurallara yönelik çalışmalar yapılmadığını iddia eden Mamülcü, Meclisin web sayfasına bakıldığı zaman komitelerde bekleyen yıllarca arşivlerde kalan önergelerin beklediğini belirtti.

Yaptığı yazılı açıklamada, sadece kamu maliyesine ve düzenine yönelik kararlar alındığını ifade eden Mamülcü, Meclis tatile girsin veya girmesin acil alınması gereken işlerin hiçbirisinin yerine getirilmediğini, varlığıyla yokluğu belli olmayan ve verimsiz işleyişi ve koşulları olan bu düzenden beklentinin de bulunmadığını kaydetti.

Mamülcü şöyle devam etti:

“Bu verimsizlik ortamında tatile ayrılan meçlisin aman niye ayrıldı ayrılmaması gerekirdi diyen diğer sivil toplum örgüütlerine de çağrımız önce işleyişleri düzenleme ve bu yönlerde taleplerin olmasını beklerdik. 

Ülkede seçim sisteminden tutun yönetim şekline kadar birçok değişikliğin halk tarafından istenmesi gerekliliği çok acildir.

Yasama yapamayan ve yasa dışılılığı ön gören bir anlayışla çalışan bir mecliste hiçbir üretkenlik olamaz, çünkü beklentileri farklı olan temsiliyet yerini kaosa ve düzensizliğe teslim eder bu yüzdendir ki sistemin değişmesi için önce halkın beyninde değişimi istemesi bu yönde talebi gerekir yoksa bu şekilde halkla alay etmeye devam ederler.”

Yorumlar (0)
banner6